Главен готвач издаде тайната на медените пилешки бутчета, които се топят в устата

Може и да не ви се вярва, но те се получават със страхотна златиста коричка и месото буквално пада от костите

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/glaven-gotvach-izdade-taynata-na-medenite-pileshki-butcheta-koito-se-topyat-v-ustata Jenata.blitz.bg
Главен готвач издаде тайната на медените пилешки бутчета, които се топят в устата

Всички знаем, че рецептите, които включват пилешко месо, са изключително много, разнообразни и вкусни. Разбира се и приготвянето на цяло пиле или бутчета също е много вкусна опция.

Опиташ ли веднъж, забравяш за всичко друго: вкусна и лесна пилешка яхния

Именно заради това сега от jenata.blitz.bg ще споделим една чудно бърза, лесна, но и вкусна рецепта. С нея ще може да приготвите пилешки бутчета, които буквално се топят в устата.

Тайната на тази рецепта е… медът!

„Месото буквално пада от костите, а вкусът е в стил барбекю“, казва главен готвач, който сподели рецептата с jenata.blitz.bg.

Оригиналната рецепта изисква използването на шест пилешки бутчета, тежащи по 200 грама всяко. 

Необходими продукти:

  • пилешки бутчета - 6 бр.;
  • кетчуп - 6 с.л.
  • доматено пюре - 2 супени лъжици;
  • синапени зърна - 2 супени лъжици;
  • сос уорчестър - 3 супени лъжици. л.;
  • мед - 2 супени лъжици;
  • чесън - 1 скилидка.

Начин на приготвяне:

Поставете всички съставки за марината в голяма купа и разбъркайте, за да се комбинират. 
Направете прорези в парчетата пиле, добавете месото към маринатата и разбъркайте добре. Оставя се да се маринова в хладилник поне 30 минути.

Пилешки крилца на фурна в сметанова марината - пръстите да си оближеш

Загрейте фурната до 220C (200C с вентилатор/газ седем) и застелете форма за печене (пергамент) в тавата. Поставете пилето с кожата нагоре. Намажете парчетата с останалата марината.

Печете във фурната за 35-40 минути до златисто кафяво. 

Това е! добър апетит! / jenata.blitz.bg

Горещи

Коментирай