Всички знаем, че рецептите, които включват пилешко месо, са изключително много, разнообразни и вкусни. Разбира се и приготвянето на цяло пиле или бутчета също е много вкусна опция.
Именно заради това сега от jenata.blitz.bg ще споделим една чудно бърза, лесна, но и вкусна рецепта. С нея ще може да приготвите пилешки бутчета, които буквално се топят в устата.
Тайната на тази рецепта е… медът!
„Месото буквално пада от костите, а вкусът е в стил барбекю“, казва главен готвач, който сподели рецептата с jenata.blitz.bg.
Оригиналната рецепта изисква използването на шест пилешки бутчета, тежащи по 200 грама всяко.
Необходими продукти:
- пилешки бутчета - 6 бр.;
- кетчуп - 6 с.л.
- доматено пюре - 2 супени лъжици;
- синапени зърна - 2 супени лъжици;
- сос уорчестър - 3 супени лъжици. л.;
- мед - 2 супени лъжици;
- чесън - 1 скилидка.
Начин на приготвяне:
Поставете всички съставки за марината в голяма купа и разбъркайте, за да се комбинират.
Направете прорези в парчетата пиле, добавете месото към маринатата и разбъркайте добре. Оставя се да се маринова в хладилник поне 30 минути.
Загрейте фурната до 220C (200C с вентилатор/газ седем) и застелете форма за печене (пергамент) в тавата. Поставете пилето с кожата нагоре. Намажете парчетата с останалата марината.
Печете във фурната за 35-40 минути до златисто кафяво.
Това е! добър апетит! / jenata.blitz.bg