Пилешки крилца на фурна в сметанова марината - пръстите да си оближеш

Ароматът и вкусът им ще ви накарат да забравите всичките си проблеми

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/pileshki-krilca-na-furna-v-smetanova-marinata-prastite-da-si-oblizhesh Jenata.blitz.bg
Пилешки крилца на фурна в сметанова марината - пръстите да си оближеш

Пилешките крилца винаги са фантастичен избор, когато не разполагате с много време за готвене, а искате да се поглезите с вкусна домашна храна. 

А добавите ли малко сметана, чесън и мед, вечерята ще се превърне в истинско кралско пиршество! Ароматът и вкусът им ще ви накарат да забравите всичките си проблеми!

Рецептата, която днес от jenata.blitz.bg ще ви предложим, е по силите и на начинаещ кулинар. А най-хубавото е, че приготвянето й ще ви отнеме не повече от час!

Ето от какви продукти се нуждаете за този специалитет: 

1 кг. пилешки крилца
1 суп. лъжица соев сос
1 чаена лъжичка подправка за месо

4 скилидки чесън
1 чаена лъжичка смлян сладък пипер
сол и черен пипер 

Всички ще питат за още, опитат ли тези хрупкави тиквички Бъфало на фурна

1 чаена лъжичка мед
1 чаена лъжичка сметана  
зехтин

Начин на приготвяне:

Огледайте внимателно крилата, за да се уверите, че по тях няма пера. Ако има такива, ги отстранете. 

В подходящ съд сложете соевия сос, счукания чесън, червения и черния пипер, солта, меда и сметана и разбъркайте добре с телена бъркалка.

Свекърва ми издаде тайната за вкусно пилешко, топи се в устата

Залейте крилцата, разбъркайте и оставете да поемат ароматите на маринатата за около 30 минути. След като времето изтече, добавете 30 мл. зехтин и разбъркайте още веднъж.

Покрийте тавата с хартия за печене и подредете крилцата. Печете на 210 градуса около 50 минути до получаване на приятен загар.

Може да сервирате с гарнитура от печени или пържени картофи. Да ви е сладко! /jenata.blitz.bg

Горещи

Коментирай