logo

Изненада: Цял живот сме белили варените яйца грешно ВИДЕО

Изненада: Цял живот сме белили варените яйца грешно ВИДЕО

Оказа се, че има лесно трикче, за което много малко от нас са знаели

Всеки от нас иска да е кафир в кухнята, но ако е възможно да не прекарва много и излишно време пред котлоните. Именно заради това преди време от jenata.blitz.bg ви разкрихме супер тайнa, която показа как бързо и лесно да белим ананаса.

Освен това от jenata.blitz.bg ви разкрихме, че цял живот сме допускали сериозна грешка при беленето на чесъна, а то можело да стане само за няколко секунди.

Сега от jenata.blitz.bg ще поговорим за яйцата и по-специално как бързо и лесно може да ги обелим.

Преди това обаче от jenata.blitz.bg държим да уточним, че ви показахме кой е най-големият мит, свързан с варенето и беленето на яйцата. Освен това ви разкрихме и най-новия начин за варене на яйца, който изуми мрежата.

Редом с това от jenata.blitz.bg споделихме с вас и дали кафявите или белите яйца са по-полезни и по какво се отличават, а също така ви казахме защо не трябва да ги варите над 10 минути.

Но да се върнем на уникално лесния и бърз начин за белене на яйца.

Без значение дали ви се е налгало да белите едно яйце или цяла дузина знаете колко трудно може да бъде това. Процесът почти винаги отнема много време. Допълнителни трудности възникват, когато яйцата са пресни – черупките им се отделят много трудно. 

Цаката в лесното им белене е в това, че те трябва да са твърдо сварени.

45 секунди и пържените яйца са готови

Какво се изисква
Необходимо е само да имате чаша с дебели стени, която да издържи ударите на яйцето. Ако нямате такава чаша, то използвайте всякакви прибори с подходящи размери: черпак, малка тенджера за приготвяне на детска храна и т.н.

Технология за почистване
Сложете свареното яйце в чашата. Налейте вода, така че да достигне до средата на височината на яйцето.

Притворете чашата с ръка, поставете я в хоризонтално положение и бързо я разклатете напред и назад. По време на това движение яйцето удря стените и черупката се напуква по цялата площ на яйцето.

Сега самата черупка се отлепя от яйцето безпроблемно и просто трябва да я издърпате. Това е! Бързо, лесно и невероятно готино! / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай