Обичам близкоизточната кухня и непрекъснато изненадвам близките си с някоя друга вкусотия. Тази рецепта за ориз обаче я научих преди година и се влюбих в нея от първа хапка.
Ястието е направо неустоимо и е чудесен начин да разнообразите обичайните гарнитури. Можете да го приготвяте всеки ден и никога няма да ви омръзне!
А ако сте почитатели на по-пикантната храна, добавете още лют пипер и къри.
Няма такава вкусотия: Картофени палачинки с месце и гъбки
Оризът, приготвен по тази рецепта в мултикукър, е нежен, ароматен и сочен. Не губете време, а запретвайте ръкави и зарадвайте близките си с вкусна и необичайна гарнитура за вечеря или обяд.
Ето и списъка с необходимите продукти за приготвянето на тази уникална вкусотия:
50 гр. вермичели
чаша и половина дългозърнест ориз
1/2 консерва грах
1/2 консерва нахут
3 чаши вода
1 глава лук
40 мл. растително масло
сол, лют червен пипер, къри и кориандър на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете лука на малки кубчета, изсипете половината олио в мултикукъра и в режим "пържене" го запържете до мекота и леко златист цвят.
Премесете лука в друг съд. Изсипете останалото олио в мултикукъра и сложете вермичелите. Пържете до златисто. След това добавете към тях лука, нахута, граха и измития ориз. Добавете всички подправки, посолете и залейте вода.
Всички полудяха по тази лесна и бърза есенна салата с майонеза, приготвя се за 5 минутки!
Включете на стандартната програма "Пилаф". Когато времето изтече, включете на режим "Отопление" за не по-малко от 30 минути.
Ако оризът е сух, добавете малко повече вода и просто го оставете да стои в режим на отопление. Тя ще се абсорбира и в този режим.
Да ви е сладко! /jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!