Нашето семейство си има една специална рецепта за пилаф. За първи път опитах това ястие в дома на бъдещия ми съпруг, който я приготви специално за мен. Именно онази вечер разбрах, че този красив и изключително талантлив младеж един ден ще стане мой съпруг!
Мъжът ми е научил рецептата от своя дядо, който е работел на кораб. Най-специфичното нещо в този пилаф е, че той се приготвя в тиган, а не в тенджера. Процесът на готвене отнема супер малко време и е по силите и на начинаещ кулинар!
Днес от jenata.blitz.bg ще споделим с вас как да си приготвите този уникално вкусен пилаф с пилешко месце, с който ще накарате всички да си оближат пръстите!
Необходими продукти:
250–300 гр. пилешко филе
300 гр. дългозърнест ориз
1 глава лук
2 моркова
1 глава чесън
30 мл. растително олио за пържене
сол и подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте месото и го нарежете на малки парчета.
Рулца с горски гъби и ухание на мащерка
Подгответе ориза. Измийте го добре в студена вода около 7-10 пъти, докато водата стане прозрачна.
Измийте и изчистете лука и морковите. Нарежете лука на дребно, а морковите - на ивици.
Сложете олио в тигана и го поставете на котлона. В загрятата мазнина изсипете месото и го запържете до получаване на златиста коричка.
Уникално Чили кон карне, с което ще си оближете пръстите!
Прибавете лука, морковите и подправките и пържете още 15 минути.
След това изсипете ориза и добавете 2 чаши вода. В средата на тигана сложете цялата глава чесън.
Всички приятелки полудяха по тази рецепта за свински филенца с левурда и каперси! (СНИМКИ)
Намалете огъня до минимум и оставете да къкри в продължение на 20 минути, като от време на време разбърквате.
Оставете готовото ястие да престои 20-ина минути, след това сервирайте.
Ще си оближете пръстите от уникалното ливанско Табули! Това не е само салата, ами и ... (СНИМКИ)
Добър апетит! /jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!