Личният готвач на Тато разкри тайната на уникалната си мусака

Бай Данчо е несравним кулинар, а ястието му е истинска наслада за сетивата

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/lichniyat-gotvach-na-tato-razkri-taynata-na-unikalnata-si-musaka Jenata.blitz.bg
Личният готвач на Тато разкри тайната на уникалната си мусака

Йордан Стоичков, по-известен като Бай Данчо, е eдин от най-добрите кулинари в България! Бил е личен готвач на Тодор Живко и винаги се е стремял да представя българската кухня.

Бай Данчо е несравним кулинар, а мусаката му е истинска наслада за сетивата. Рецептата, по която я приготвя, не е никак сложна.

Както и при всяко друго ястие, разбира се, и тук си има майсторлък.

Тази вкусна мусака с тиквички свършва за минути

Ето от какво се нуждаете, за да си приготвите вълшебството на Бай Данчо: 

Необходими продукти:

500 гр. кайма
80 гр. олио
1 глава лук

700 гр. картофи
6 домата
50 гр. кашкавал

червен пипер
сол и черен пипер на вкус 
магданоз

За заливката:

300 мл. прясно  мляко 
1 яйце
1 лъжица брашно

Начин на приготвяне:

Задушете нарязания на ситно лук и една част от доматите в половината от мазнината. Гответе, докато си останат само на мазнинка. След това добавете каймата, червения и черния пипер, ситно нарязания магданоз, малко вода и сол на вкус.

От книгата с рецепти на баба: Всяка домакиня трябва да знае за тази мързелива манджа

Разбърквайте добре и задушавайте, докато отново стане на мазнинка.

Обелете картофите и ги нарежете на кръгчета или така, както ви е удобно

Вземете една тава и в нея наредете кръгчета домати, а върху тях филийките от картофи – една до друга.

Върху картофите разстелете сместа с каймата, а отгоре пак кръгчета картофи и кръгчета домати.

Залейте с вода и сложете да се пече във фурната. След като се изпече добре, залейте мусаката със сместа от яйцата, млякото, брашното и овкусете с малко сол. Най-отгоре поръсете с настъргания кашкавал и върнете да се допече за малко във фурната.

Да ви е сладко! /jenata.blitz.bg

Горещи

Коментирай