logo

Макарони със сирене от тефтерчето на Джейми Оливър

Макарони със сирене от тефтерчето на Джейми Оливър

Изглеждат толкова апетитни, че определено си заслужава да ги опитате

Макароните са изключително вкусно и популярно ястие, любимо на малки и големи.

Могат да се приготвят по куп различни начини. Както и да ги направите, крайният резултат никога няма да ви разочарова! 

Още един техен плюс е, че приготвянето им не отнема много време и всеки път, когато сте в безизходица, те ще ви гарантират вкусна вечеря. 

От jenata.blitz.bg сме наясно, че разполагате с куп рецепти за макарони. Въпреки това решихме да предложим на вниманието ви една малко по-специална, от кулинарното тефтерче на прочутия английски готвач Джейми Оливър. 

Неговите зелени макарони със сирене изглеждат толкова апетитни, че определено си заслужава да ги опитате!

Списък с продукти: 

1 голям стрък праз лук
3 скилидки чесън
400 гр. броколи

40 гр. краве масло
½ връзка мащерка (15 гр.)
2 супени лъжици брашно

Такава вкусна паста през живота си не сте яли!

1 литър мляко
450 гр. макарони
30 гр. пармезан

150 гр. зряло сирене чедър
100 гр. млад спанак
50 гр. бадемови люспи

Начин на приготвяне: 

Бялата част на праза разполовете по дължина и изплакнете добре.

Нарежете лука, стеблата на броколите и чесъна на дребно. Сложете зеленчуците в голяма тенджера с дебело дъно, добавете маслото и листата от мащерка и гответе на среден огън 15 минути, докато омекнат, като разбърквате от време на време.

Бъркайки, добавете брашното, налейте бавно топлото прясно мляко и варете 10 минути, докато сосът се сгъсти.

Шеф готвач, работил с принц Уилям, разкри най-голямата грешка при приготвянето на паста

През това време сварете макароните във вряща подсолена вода за 5 минути, след което ги отцедете в гевгир.

Настържете пармезана и по-голямата част от чедъра, добавете ги към соса и разбъркайте. След това прехвърлете соса в блендера, добавете спанака и пасирайте старателно (най-добре е на порции).

Върнете соса в тенджерата, подправете на вкус с морска сол и черен пипер, добавете макароните и цветчетата броколи. Ако е нужно, може да налеете и още малко мляко.

Прехвърлете всичко в огнеупорна тава с размери 25 см х 35 см, настържете останалия чедър и поръсете с бадеми.

Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 30 минути, до златисто кафяво.

Ястието е готово! Добър апетит! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

 

Коментирай

Супер

Супер 28.05.2023 12:05

Бълвоч! Това и прасето ще го игнорира!