Макароните са изключително вкусно и популярно ястие, любимо на малки и големи.
Могат да се приготвят по куп различни начини. Както и да ги направите, крайният резултат никога няма да ви разочарова!
Още един техен плюс е, че приготвянето им не отнема много време и всеки път, когато сте в безизходица, те ще ви гарантират вкусна вечеря.
От jenata.blitz.bg сме наясно, че разполагате с куп рецепти за макарони. Въпреки това решихме да предложим на вниманието ви една малко по-специална, от кулинарното тефтерче на прочутия английски готвач Джейми Оливър.
Неговите зелени макарони със сирене изглеждат толкова апетитни, че определено си заслужава да ги опитате!
Списък с продукти:
1 голям стрък праз лук
3 скилидки чесън
400 гр. броколи
40 гр. краве масло
½ връзка мащерка (15 гр.)
2 супени лъжици брашно
Такава вкусна паста през живота си не сте яли!
1 литър мляко
450 гр. макарони
30 гр. пармезан
150 гр. зряло сирене чедър
100 гр. млад спанак
50 гр. бадемови люспи
Начин на приготвяне:
Бялата част на праза разполовете по дължина и изплакнете добре.
Нарежете лука, стеблата на броколите и чесъна на дребно. Сложете зеленчуците в голяма тенджера с дебело дъно, добавете маслото и листата от мащерка и гответе на среден огън 15 минути, докато омекнат, като разбърквате от време на време.
Бъркайки, добавете брашното, налейте бавно топлото прясно мляко и варете 10 минути, докато сосът се сгъсти.
Шеф готвач, работил с принц Уилям, разкри най-голямата грешка при приготвянето на паста
През това време сварете макароните във вряща подсолена вода за 5 минути, след което ги отцедете в гевгир.
Настържете пармезана и по-голямата част от чедъра, добавете ги към соса и разбъркайте. След това прехвърлете соса в блендера, добавете спанака и пасирайте старателно (най-добре е на порции).
Върнете соса в тенджерата, подправете на вкус с морска сол и черен пипер, добавете макароните и цветчетата броколи. Ако е нужно, може да налеете и още малко мляко.
Прехвърлете всичко в огнеупорна тава с размери 25 см х 35 см, настържете останалия чедър и поръсете с бадеми.
Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 30 минути, до златисто кафяво.
Ястието е готово! Добър апетит! /jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!