Едва ли има домакиня, която да не обича паста! Ястията с нея се приготвят бързо и лесно. И най-важното - крайният резултат винаги е вкусен и радва окото.
Ако и вие сте фен на макаронените изделия и по-специално - на пастата, от jenata.blitz.bg ви предлагаме да си направите едно изключително вкусно и красиво ястие - паста със спанак в нежен кремообразен сос.
Приготвянето му няма да ви отнеме кой знае колко време. Докато пастата се вари, ще имате достатъчно време да приготвите соса, тъй като спанакът не изисква дълга термична обработка. След това смесвате продуктите и поднасяте на масата.
Топ готвачи разкриха най-големите грешки при приготвянето на паста
Чудесен вариант за вечеря през делничните дни, нали?
Списък с продукти:
30 гр. кедрови ядки
250 гр. пене
250 гр. спанак
200 мл. сметана с масленост 20%
смляно индийско орехче (на върха на ножа)
70 гр. настъргано твърдо сирене
сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Запечете кедровите ядки в сух тиган, след което ги оставете да изстинат. Сварете пастата във вряща подсолена вода, според указанията на опаковката.
Няма друга такава вкусотия: паста с горски гъбки и скариди
Докато пастата се вари, може да се заемете със соса. Почистете спанака, изплакнете листата обилно под течаща вода и ги отцедете в гевгир. След това ги нарежете на едро.
Поставете готовия спанак в тенджера, залейте с вряла вода и оставете на силен огън за 2 минути, след което го прехвърлете в гевгир, за да се отцеди добре.
Изцедения спанак сложете в дълбок тиган с незалепващо покритие, залейте го със сметаната, сложете тигана на котлона и изчакайте да заври. Подправете с индийско орехче, сол и черен пипер на вкус. Намалете котлона до минимум и гответе 5 минути, като разбърквате от време на време.
Вкусна паста с нежен сос от тиквички от кулинарното тефтерче на Меган Маркъл
Изцедете добре сварената паста и я добавете в кремообразния сос със спанак. Разбъркайте добре и оставете на котлона за още 2-3 минути.
Разпределете горещата спаначена паста в чиниите, отгоре поръсете със сиренето и ядките и сервирайте на масата! Добър апетит! /jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки