Вкъщи обожаваме мекиците, които прави баба Славка. Тя ме научи как да правя тестото и аз също ги правя.
Всички ще питат за още, опитат ли тази шкембе чорба по турски
Децата ми все се облизват, когато дойде уикенд и причината е именно тази вкусна закуска, която все по-често им приготвям, защото нямат наяждане с нея. Винаги питат за още.
С рецептата на баба Славка мекичките хем стават меки, хем въобще не са мазни и не попиват олио при пърженето, пише 7kefa.com.
Уникална бабина рецепта за шкембе чорба
Какви съставки са необходими?
- Яйце – 1 брой
- Заквасена сметана – 2 чаши
- Топла вода – 1 чаша
- 1 пакетче бакпулвер
- 2 щипки сол
- Брашно – достатъчно за меко тесто
Тестото се замесва по стандартен начин, като брашното се добавя малко по малко. Трябва да поеме добре в останалите съставки преди да добавите още. Иначе ще имате жилави и твърди мекици. Трябва да е меко и леко да лепне по пръстите.
След като е готово, разточете го на лист дебелина от един пръст. След това го нарежете на правоъгълници. Тези правоъгълници пускате в тиган добре сгорещено и достатъчно олио.
Ако не е достатъчно горещо, ще се напие в тестото. След като се зачервят хубаво мекиците, извадете ги на домакинска хартия. Това е.
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!