Мекиците на баба Славка, които не попиват и грам олио, а остават меки като памук

Децата ми все се облизват, когато дойде уикенд и причината е именно тази вкусна закуска, която все по-често им приготвям

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/mekicite-na-baba-slavka-koito-ne-popivat-i-gram-olio-a-ostavat-meki-kato-pamuk Jenata.blitz.bg
Мекиците на баба Славка, които не попиват и грам олио, а остават меки като памук

Вкъщи обожаваме мекиците, които прави баба Славка. Тя ме научи как да правя тестото и аз също ги правя.

Всички ще питат за още, опитат ли тази шкембе чорба по турски

Децата ми все се облизват, когато дойде уикенд и причината е именно тази вкусна закуска, която все по-често им приготвям, защото нямат наяждане с нея. Винаги питат за още.

С рецептата на баба Славка мекичките хем стават меки, хем въобще не са мазни и не попиват олио при пърженето, пише 7kefa.com.

Уникална бабина рецепта за шкембе чорба

Какви съставки са необходими?

  • Яйце – 1 брой
  • Заквасена сметана – 2 чаши
  • Топла вода – 1 чаша
  • 1 пакетче бакпулвер
  • 2 щипки сол
  • Брашно – достатъчно за меко тесто

Тестото се замесва по стандартен начин, като брашното се добавя малко по малко. Трябва да поеме добре в останалите съставки преди да добавите още. Иначе ще имате жилави и твърди мекици. Трябва да е меко и леко да лепне по пръстите.

След като е готово, разточете го на лист дебелина от един пръст. След това го нарежете на правоъгълници. Тези правоъгълници пускате в тиган добре сгорещено и достатъчно олио.

Ако не е достатъчно горещо, ще се напие в тестото. След като се зачервят хубаво мекиците, извадете ги на домакинска хартия. Това е.

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Горещи

Коментирай