Шкембе чорбата е класика в жанра. Това ястие може да изкуши дори онези от вас, които не са почитатели на месото. Много е важно обаче да знаете как правилно да я приготвите, ако искате пълноценно да се насладите на вкуса й.
Чудно вкусен домашен хляб в специален глинен съд
Ще ви споделим най-старата рецепта, способна да очарова цялата фамилия.
Ето и списък с продуктите, които трябва да имате пред себе си:
Няма наяждане с този домашен хляб - мек от вътре и с хрупкава коричка СНИМКИ
Шкембе чорба по стара бабина рецепта
- телешко шкембе – 1 кг, сварено;
- прясно мляко – 1 л;
- масло – 50 г;
- олио – 50 мл;
- винен оцет – 50 мл;
- червен пипер – 1 с.л.;
- чесън – 4 скилидки;
- чили – люспи.
Начин на приготвяне на шкембе чорбата:
Задължително трябва да си отделите време, в което старателно да почистите шкембето. След това го нарежете на парченца и го сложете да се вари. Ако искате процесът да се случи по-бързо, за предпочитане е да използвате тенджера под налягане.
Когато този продукт е омекнал и напълно готов, може да оттеглите съда от котлона, пише gotvq.eu. Прецедете бульона и оставете шкембето в друга тенджера.
Вземете си тиган, в който да запържите червения пипер в олиото и маслото. Не прекалявайте с термичната обработка, за да не загори. Около една минута е напълно достатъчна.
Върнете отново шкембето на котлона и налейте прясното мляко при него. Оставете го да заври. Когато това се случи, добавете и запържения в масло и олио червен пипер. Сложете щипка сол или малко повече, съобразявайки се с вкуса си.
Време е да преминете към направата на добавката, а именно счукания чесън с оцет. Той е неизменна част от шкембе чорбата. Без него и люспите от чили ястието няма да е завършено.
Така приготвена, тази гозба ще накара всеки да я похапва с наслада. Задължително пробвайте рецептата. Сигурни сме, че ще останете много доволни от вкуса накрая!