Ако не разполагате с време за приготвянето на вкусна вечеря, а ви се хапва домашна храна, пилафът е перфектното решение!
Това ястие се приготвя изключително лесно и е много засищащо. Може да го направите по няколко начина, като добавите любимите си съставки към оригиналната рецепта, придавайки нов привкус на това популярно ястие.
Днес от jenata.blitz.bg ви предлагаме най-вкусната рецепта, по която да си го приготвите:
Необходими продукти:
2 пилешки бутчета
1,5 чаши ориз
2-3 глави лук
2 моркова
1 червена чушка
подправки на вкус (сол, суха подправка, черен пипер)
малко олио за пържене
Начин на приготвяне:
Бутчетата се разполовяват и се сваряват.
Почистете лука, нарежете го на ситно и го сложете да се запържи на слаб огън. Почистете моркова, нарежете го на ситно и го добавете към лука. Към края на пърженето добавя ситно нарязаната червена чушка.
Когато лукът придобие златист цвят, добавете предварително почистения и измит ориз. Налейте 3 черпака вода, в която са се варили бутчетата, и оставете да къкри (ако е необходимо, добавете още вода).
Когато оризът е полусварен, добавете подправките, месото и запечете във фурната на 200 С.
Добър апетит! /jenata.blitz.bg