Не е за вярване какво ще се случи, ако пробиете малка дупчица в яйцето

Не е за вярване какво ще се случи, ако пробиете малка дупчица в яйцето

Досадното им белене може да съсипе нервите и на най-търпеливия човек

От jenata.blitz.bg многократно сме ви показвали невероятни кухненски трикове, свързани с яйцата.

Преди време с уникално видео демонстрирахме как цял живот сме допускали сериозна грешка, свързана с беленето им.

После пък споделихме кадри, от които стана ясно, че има невиждан способ за варене на яйца.

Сега от jenata.blitz.bg попаднахме на друг феноменален трик. Според него трябва да пробием с игра яйцето преди да започнем да го готвим.

И така – току-що сте сварили яйцето, вече е изстинало и сте готови да го хапнете. Но досадната черупка толкова трудно се бели, че сте на предела на нервите си. звучи познато, нали?

Но оказа се, че има как да съхраним нервите си и да станем факири в приготвянето и беленето на яйца.

За целта трябва да уточним, че по начало не е добре да държите яйцата в хладилника. Знайте, че те не се развалят при стайна температура. 

Другото, което трябва да направите е да продупчите (говорим за малка дупчица) яйцата. Боцнете иглата на 3-5 милиметра навътре в яйцето.

След това сложете яйцата в тенджера със студена вода и варете.

За да получите меко сварено яйце, гответе не повече от две минути след като водата заври, за по-твърдо сварени яйца са необходими 4 минути, а за съвсем твърди – около 10 минути (в зависимост от размера на яйцата).

Свалете тенджерата от котлона, сложете я е мивката (махнете капака) и пуснете студена вода да тече в нея за няколко минути.

Така черупката се охлажда по-бързо, а яйцата лесно се белят заради дупчицата, която предварително направихте.

Пробвайте и няма да съжалявате! / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай