Когато вкъщи имам банани, бисквити, сметана, желатин и малко свободно време, винаги приготвям този удивителен десерт. Страшно много ми харесва, че няма нужда да го пека и да си играя много време с приготвянето на тестото. Просто взимам бисквитите, минавам ги през блендера, а после се заемам с крема.
И всичко това отнема не повече от 15 минути! А крайният резултат... Направо нямам думи!
Между другото, много рядко за приготвянето на десерти се използват цели банани. Обикновено те се режат, пасират или мачкат... За декорация също се използват много рядко, защото бързо потъмняват и не изглеждат много добре. В този десерт обаче няма нужда да ги режете, защото те са скрити под слой от нежен шоколадов мус.
Уникално вкусен шоколадов кекс с божествен аромат, на който никой не може да устои!
Когато се разреже, тортата изглежда много интересно. Но най-важното е, че има неповторим вкус - нежен, лек... Напомня въздушен сладолед с аромат на банани и ром.
Днес ще споделим с вас как да си приготвите тази бърза и лесна шоколадово-бананова торта, която не се нуждае от печене.
Ето и нужните продукти за блата на това шоколадово изкушение с банани:
200 гр. бисквити
80 гр. масло
Торта „Лентяйка” – вкусна, лесна, но най-вече бърза за приготвяне! (СНИМКИ)
Продукти за пълнежа:
2-3 банана
400 мл. сметана
100 мл. прясно мляко
6 супени лъжици захар
3 супени лъжици какао
15 гр. желатин
Начин на приготвяне:
Извадете маслото от хладилника и го дръжте малко на стайна температура, за да се размекне.
Смелете бисквитите в блендера. Може да използвате и крекери. След това ги смесете с размекналото се краве масло.
Най-вкусният десерт, с който няма да натрупаме излишни килца покрай празниците
Изсипете "тестото" във форма за печене, разстелете добре и приберете в хладилника.
За приготвянето на крема изсипете в удобен съд захарта, какаото, млякото и желатина. Разбъркайте добре.
Изсипете сместа в тенджера и сложете на котлона (на среден огън). Разбърквайте периодично, за да се разтвори желатинът, като внимавате да не започне да кипи.
Уникална хрупкава торта! Готова е за 2 минути, а вкусът й...
Охладете сместа, прибавете сметаната и разбъркайте отново.
Изчистете бананите, нарежете ги на половинки и ги наредете върху готовия блат.
Залейте с крема и сложете десерта в хладилника за 3 часа. Още по-добре ще бъде, ако престои там цяла нощ.
Това е всичко! Шоколадово-банановият десерт е готов! Ако желаете, можете да го украсите с плодове, ядки или шоколад. Добър апетит! /jenata.blitz.bg