Закуската безспорно в най-важното ядене от деня. Но какво да си направим, че хем да е вкусно, хем да е бързо за приготвяне?
Ако и вие често сте си задавали този въпрос, то сега от jenata.blitz.bg имаме идеално и нестандартно решение за вас.
Ей такива мекици, които стават само за 5 минути, никога не сте яли! (СНИМКИ)
Преди това трябва да ви припомним, че от jenata.blitz.bg ви показахме малки хитринки, с които винаги ще приготвяте най-тънките и вкусни палачинки, на които никой не може да устои.
Сега обаче от jenata.blitz.bg ще ви разкрием как да си направите нов вид палачинки, каквито гарантирано не сте яли. Те се казват „Агнешки палачинки”. Но не, не се подлъгвайте от името им, в тях няма и следа от агнешко. При това са вкусни, тънки, деликатни, че и необичайно красиви.
Необходими продукти за „Агнешки палачинки”:
Растително масло (за печенето)
Сода - 1 чаена лъжица
Сол - 0,5 чаена лъжица
Захар - 1 супена лъжица
Брашно - 1.5 чаена чаша
Яйце - 2 броя
Кисело мляко - 1 опаковка
Кефир - 0.5 литра
Начин на приготвяне на „Агнешки палачинки”:
Пригответе съставките за рецептата.
Изсипете кефира в тигана и затоплете малко (трябва да бъде топло, но не горещо). В отделна купа разбийте яйцата (ако е голямо – едно, ако са малки – две), захарта, солта, содата и разбъркайте. Поставете брашното – може и да не слагате цялото количество. Важното е сместа да е хомогенна и достатъчно гъста като за палачинки, но без бучки. Оставете млякото да заври, а след това го изсипете на тънка струя в получената смес. Не забравяйте да разбърква през цялото време (както правим тестото!).
Ако тестото е рядко, то добавете малко брашно. Добавете 1-2 супени лъжици растително масло. Разбърква се отново. И готово – тестото за „Агнешките палачинки” е готово!
Печете палачинките, ако е възможно, върху тефлонов тиган, който преди това да е намазан с масло.
И това е – „Агнешките палачинки” са готови.
Приятен апетит от jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!