Едва ли има човек, който не обича палачинки! Приготвят се бързо и лесно и са идеалната причина през уикенда всички да се съберат около масата за закуска.
Но както всяко друго ястие, и при приготвянето на палачинките си има малки тънкости. От jenata.blitz.bg събрахме за вас всички кулинарни хитрости на опитните домакини, с които ще се научите да приготвяте перфектните палачинки - тънки и вкусни, на които никой не може да устои.
Приготвянето на тестото не отнема много време, но трябва да се спазват някои прости правила, за да станат палачинките наистина вкусни.
Често пъти подгряваме млякото за тестото, но забравяме, че и останалите продукти трябва да бъдат със стайна температура. Когато смесите студените и топли съставки, масата няма да е еднородна и палачинките няма да бъдат толкова вкусни.
Това нетрадиционно плодово изкушение ще ви накара да си оближете пръстите!
Затова, преди да започнете да приготвяте тестото, трябва да сте извадила всички необходими продукти от хладилника. Половин час е достатъчен, за да достигнат оптимална температура.
Не прекалявайте с яйцата! Ако мислите, че като сложите повече яйца, палачинките ще станат по-хубави, жестоко грешите. Яйцата ги правят по-плътни и крайният резултат ще прилича по-скоро на гума.
Най-добре е да следвате много точно пропорциите, които са записани в рецептата.
Използвайте възможно най-малко количество захар. Така ще можете да си приготвите както сладки, така и солени палачинки.
Освен това приготвянето на тънки палачинки доста често завършва с провал заради голямото количество захар в тестото.
Нежен и сочен шоколадов кекс без брашно
Ако случайно палачинките започнат да се накъсват, значи трябва да прибавите още малко брашно. Това обаче съвсем не означава, че в рецептата, която използвате, нещо е сгрешено. Просто най-вероятно брашното ви е различно.
Ако ви се случи нещо подобно, смело добавете още малко брашно, оставете сместа да престои за кратко, след това разбъркайте и продължете с пърженето.
Уникално вкусен шоколадов кекс с божествен аромат, на който никой не може да устои!
Добре е преди да започнете с пърженето, тестото ви да престои за 5-10 минути, за да може всички съставки да се смесят добре и сместа да стане еластична.
След това разбъркайте още веднъж и започвайте да пържите.
Уникална хрупкава торта! Готова е за 2 минути, а вкусът й...
Загрейте тигана много добре, за да може палачинките ви да станат тънки и вкусни.
Ако тиганът е студен, сместа няма да се разстели равномерно по повърхността му и палачинките ще станат дебели.
Няма друга толкова вкусна торта! Става за 20 минути, а резултатът...
Не наливайте масло в тигана повече от един път. В рецептата за палачинки с мляко често вече има масло. Единственото, което трябва да направите, е да намажете тигана, преди да започнете с пърженето на първата палачинка.
Всички останали се правят, без да наливате олио.
Нежна торта с банани и шоколад! Става за минутки, а вкусът й...
Тиганът, в който ще приготвяте палачинките, трябва да е хубав - с тефлоново или чугунено покритие.
Това е всичко! Вече сте наясно и с най-малките тънкости в приготвянето на идеалните тънки палачинки! Време е да запретнете ръкави и да зарадвате семейството си с вкусна закуска! Добър апетит! /jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!