Ако сте фен на кюфтетата, но от обикновените ви е дошло до гуша, днес от jenata.blitz.bg ще ви зарадваме с едно малко по-различно, но също толкова вкусно предложение - френски кълцани кюфтенца.
Те не се отличават с кой знае каква изисканост. Не се сервират с доматен сос с босилек, като италианските, не се приготвят на пара с ориз и соев сос, както правят японските готвачи.
Въпреки това, това вкусно и просто ястие е идеалното решение, когато всички вкъщи са се наредили гладни пред хладилника.
За приготвянето им са нужни минимум продукти. Без деликатеси или нещо подобно. Макар името им да е доста силно, стават лесно и бързо и се оказват толкова вкусни, че могат да се сервират и на празнична трапеза.
Опитате ли тези сочни кюфтенца, ще ги приготвяте отново и отново
Наточете ножа добре и да започваме с готвенето!
Списък с продукти:
300 гр. свинско месо
1 суп. лъжица майонеза
1/2 глава лук
1/2 връзка копър
брашно
сол и черен пипер
слънчогледово олио
Начин на приготвяне:
Нарежете месото на средни парченца и го поставете във фризера за около 20 минути.
Кюфтенца на фурна по турска рецепта - уникална вкусотия!
Нарежете лука на дребно и го смесете добре с месото. Добавете майонезата, нарязания на ситно копър, солта и черния пипер. Всичко това ще подобри значително вкуса и аромата на кюфтенцата. По желание може да добавите и малко счукан чесън.
Объркайте всичко много добре.
Поръсете брашно върху кухненска дъска и оформете кюфтетата. Пържете в добре загрят тиган.
Лесна рецепта за сочни кюфтенца, стават за минути
Готовите кюфтета наредете върху широка чиния, застлана с няколко пласта кухненска хартия. Това ще премахне излишната мазнина и вкусът на кюфтенцата ще стане много по-чист и приятен.
Това е всичко! Да ви е сладко! /jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!