logo

Няма наяждане с тези френски кълцани кюфтенца

Няма наяждане с тези френски кълцани кюфтенца

Това вкусно и просто ястие е идеалното решение, когато всички вкъщи са се наредили гладни пред хладилника

Ако сте фен на кюфтетата, но от обикновените ви е дошло до гуша, днес от jenata.blitz.bg ще ви зарадваме с едно малко по-различно, но също толкова вкусно предложение - френски кълцани кюфтенца. 

Те не се отличават с кой знае каква изисканост. Не се сервират с доматен сос с босилек, като италианските, не се приготвят на пара с ориз и соев сос, както правят японските готвачи.

Въпреки това, това вкусно и просто ястие е идеалното решение, когато всички вкъщи са се наредили гладни пред хладилника. 

За приготвянето им са нужни минимум продукти. Без деликатеси или нещо подобно. Макар името им да е доста силно, стават лесно и бързо и се оказват толкова вкусни, че могат да се сервират и на празнична трапеза.

Опитате ли тези сочни кюфтенца, ще ги приготвяте отново и отново

Наточете ножа добре и да започваме с готвенето! 

Списък с продукти:  

300 гр. свинско месо
1 суп. лъжица майонеза
1/2 глава лук

1/2 връзка копър
брашно
сол и черен пипер

слънчогледово олио

Начин на приготвяне: 

Нарежете месото на средни парченца и го поставете във фризера за около 20 минути.  

Кюфтенца на фурна по турска рецепта - уникална вкусотия!

Нарежете лука на дребно и го смесете добре с месото. Добавете майонезата, нарязания на ситно копър, солта и черния пипер. Всичко това ще подобри значително вкуса и аромата на кюфтенцата. По желание може да добавите и малко счукан чесън.

Объркайте всичко много добре. 

Поръсете брашно върху кухненска дъска и оформете кюфтетата. Пържете в добре загрят тиган. 

Лесна рецепта за сочни кюфтенца, стават за минути

Готовите кюфтета наредете върху широка чиния, застлана с няколко пласта кухненска хартия. Това ще премахне излишната мазнина и вкусът на кюфтенцата ще стане много по-чист и приятен.

Това е всичко! Да ви е сладко! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

ivan

ivan 10.10.2021 12:39

Tova e kaima ili kalcano sv. meso.Mejdu mlino i kalcano ima goliama razlika.Tuk vav Fr ce hrania c stol,narichat go restorant,no ne sam ial veche 13 god takiva kufteta.Ta pitam koe e FRENCKOTO.

Б А Б А    А Й Ш Е

Б А Б А А Й Ш Е 11.10.2021 7:43

Ти ко ЛАПНЕШ на дядо Асан фуя по френски тогава да видиш кеф! Майонезата после потича от там.....

futurehealth

futurehealth 11.10.2021 8:57

стволови клетки https://www.future-health.bg/