logo

Няма наяждане с това сочно пилешко филе на фурна

Няма наяждане с това сочно пилешко филе на фурна

Ястието не изисква никакви сложни операции и с него може да се справи дори начинаеща домакиня

Нямате много време за готвене, а всички вкъщи са гладни? Предлагаме ви да ги зарадвате с тази месна вкусотия, която се приготвя за нула време! 

Поглезете любимите си хора с пилешко филе с крема сирене и бекон. Ястието не изисква никакви сложни операции и с него може да се справи дори начинаеща домакиня.

Месото става нежно, сочно и най-важното - изключително вкусно! 

Започваме с продуктите: 

500 гр. пилешки гърди (4 филета)
4 тънки резена бекон или пушени гърди
120 гр. крема сирене

Няма наяждане с това сочно пилешко, тайната е в уникален продукт

120 гр. сирене чедър
1 суп. л. зехтин
1 суп. л. краве масло

1 ч. л. чесън на прах
1/2 ч. л. смлян сладък червен пипер
1/2 ч. л. сушен копър

магданоз и зелен лук за сервиране
сол и прясно смлян черен пипер

Начин на приготвяне: 

Загрейте фурната до 200 градуса. Намаслете керамичен съд за печене с размери 25x35 см. 

Тези пилешки хапки се топят в устата, стават за минути

Разрежете филето, разгърнете го, покрийте го със стреч фолио и леко го начукайте, за да получите равномерно филе с дебелина 7–8 мм. Подправете със сол, черен пипер, 1/2 чаена лъжичка чесън на прах и червен пипер. 

Нарежете бекона на ситно. Загрейте тигана на среден огън и го запържете до получаването на хрупкава коричка. С решетъчна лъжица прехвърлете бекона върху кухненска хартия, като внимавате мазнината да остане в тигана.

Добавете зехтина и маслото в тигана и запържете филето до златистокафяво по 2-3 минути от всяка страна, след което го прехвърлете във формата за печене.

Смесете сиренето с останалия чесън на прах и сухия копър. Сложете върху всяко филе по 2 супени лъжички от сместа и разнесете равномерно по цялата повърхност. Отгоре поръсете с половината от запържения бекон и настъргания чедър.  

Опитате ли тази вкусотия с пилешко месце, ще забравите за всичко останало

Печете 15 минути до пълна готовност на месото. Когато времето изтече, извадете ястието от фурната и поръсете с останалия бекон, нарязан на ситно магданоз и зелен лук. 

Сервирайте веднага. Добър апетит! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай