Ако смятате, че сте любител на необичайните и понякога неочаквани комбинации от храни, тази рецепта е точно за вас.
Сочно и ароматно пилешко месце в комбинация с тропически плод... Истинско изкушение за сетивата, което бързо ще се превърне в любимото ви ястие.
Необичайна комбинация от лук и сода за хляб превръща лука в шикозен сос, подправен с чесън и портокал, към който никой няма да остане безразличен.
Забравете традициите: Всички полудяха по тези пълнени чушки
И един съвет - в никакъв случай не заменяйте портокалите със сок от кутия!
Списък с продукти:
800 гр. пилешки гърди
1 глава лук
1 портокал
70 гр. масло
4 скилидки чесън
0,3 чаена лъжичка сода за хляб
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете лука на ситно и след това го изпратете в тигана с бучка масло. Добавете малко сода за хляб и разбъркайте. Лукът трябва да стане леко жълт.
Тайната на вкусната паста е разгадана
Покрийте с капак, намалете котлона и оставете да къкри за 10 минути. При задушаването содата ще превърне лука в каша, като сос.
Нарежете пилешкото филе на тънки продълговати парчета. Обелете портокала. Можете да изцедите сока или да нарежете портокала на парчета.
Нарежете чесъна на ситно.
Домашни енчилади с пилешко - пръстите да си оближеш
Добавете портокала, чесъна и пилето в тигана при лука. Добавете сол и черен пипер и разбъркайте. Оставете да заври. След това намалете огъня и оставете на котлона за още 15 минути.
Ястието е готово! При желание може да украсите с пресни подправки. Добър апетит! /jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!