Няма наяждане с този вкусен пролетен пай с картофки

Няма наяждане с този вкусен пролетен пай с картофки

Ако все още не сте опитвали нещо подобно, горещо ви препоръчваме да поправите грешката си възможно най-бързо  

Картофеният пай е чудесен начин да разнообразите ежедневното си меню.

За плънката могат да се използват всякакви продукти -  месо, гъби, зеленчуци или риба. Днес от jenata.blitz.bg обаче ви предлагаме да си го направите по малко по-различен начин - с пролетни зелении. И колкото по-различни са те, толкова по-интересен ще бъде вкусът му.

Ястието става бързо и не изисква кой знае какви кулинарни умения. А крайният резултат - вкусно, засищащо и ароматно блюдо, към което никой няма да остане безразличен. 

Ако все още не сте опитвали нещо подобно, горещо ви препоръчваме да поправите грешката си възможно най-бързо. 

Необходими  продукти: 

3-4 големи картофа (около 600 гр.)
200 гр. спанак
200 гр. лапад или киселец

Толкова чудно вкусни пълнени картофи никога не сте хапвали! СНИМКИ

2 яйца
250 гр. извара
голяма връзка магданоз, копър и зелен лук

100 гр. сирене фета
настъргана кора от един лимон
зехтин

сол и прясно смлян черен пипер 

Начин на приготвяне:  

Обелете картофите. Половината от тях нарежете напречно на кръгли филийки с дебелина 3–4 мм.,, а другата половина - по дължина, на продълговати резени със същата дебелина.

Свекърва ми издаде тайната за вкусно картофено изкушение с кайма

Загрейте тигана и го намажете със зехтин. Запържете картофите на малки порции до златистокафяво, след което прехвърлете върху кухненска хартия. 

Изчистете добре спанака и лапада и ги нарежете на едро, след това ги прехвърлете в тенджера, добавете 2 супени лъжици вода и оставете на котлона за около 4 минути. Когато времето изтече, прехвърлете в гевгир и изцедете излишната течност. 

С помощта на вилица намачкайте сиренето на малки парченца. Нарежете на ситно магданоза, копъра и зеления лук.

Разбийте яйцата и изварата в купа, добавете накълцаните пресни подправки, задушените зелении, сиренето и настърганата лимонова кора. Добавете сол и черен пипер и объркайте добре. 

Загрейте фурната до 175°C. Намажете с масло кръгла форма с подвижно дъно с диаметър 24 см. На дъното подредете картофените кръгчета, а отстрани, по борда на формата, подредете нарязаните на дълго картофени филийки. След това изсипете плънката и изравнете добре.

В тези вкусни картофени палачинки ще се влюбите от първата хапка

Печете 40-45 минути. Когато времето изтече, извадете пая и го оставете за 15 минути. След това прокарайте нож по страните на съда и внимателно ги отстранете.

Сервирайте пая топъл или напълно охладен. Добър апетит! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

Коментирай