Чудна рецепта за спагети Болонезе, но за вегани и вегетарианци

Това ястие от световната кухня безспорно възбужда апетита на всички

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/chudna-recepta-za-spageti-boloneze-no-za-vegani-i-vegetarianci Jenata.blitz.bg
Чудна рецепта за спагети Болонезе, но за вегани и вегетарианци

Малцина са хората, които не обичат да похапват спагети… във всякакви вариации. Сякаш най-разпространени са спагети Болонезе.

Е, за веганите и вегетарианците това ястие не е опция! Но спокойно!

Сега от jenata.blitz.bg ще зарадваме и тях!

Кулинарен трик: Бързо варене на спагети, без да чакаме да заври водата ВИДЕО

И така – от jenata.blitz.bg ще споделим рецептата за ястието от световната кухня, чиято рецепта е адаптирана за вегетарианци и вегани. 

За всички, които следват принципите на здравословното хранене, знайте, че има как да приготвите спагети Болонезе без месо.

Необходими продукти:

  • спагети за вегани - 200 гр.;
  • домати - 2 бр.;
  • лук - 1 бр.;
  • пресен чесън - 1 скилидка;
  • соево месо - 80 г;
  • растително масло - 2 супени лъжици. л.;
  • сол и подправки по една щипка и по ваш избор.

Начин на приготвяне:

Сварете соевото месо (не изхвърляйте бульона) и го смелете в месомелачка. Лукът и чесънът се нарязват на ситно и се задушават в тенджера в олио за 5 минути. 

Добавете соевата кайма. Нарежете доматите на кубчета и го добавете към каймата. Там изсипете и бульона.

Сложете капак на тенджерата и оставете да се готви за четвърт час на слаб огън. След това посолете и добавете подправките. 

Готвач: Това е най-честата и груба грешка при варенето на тестени изделия

Сварете спагетите, докато станат ал денте, отцедете ги в гевгир и ги поставете в тенджера. Всичко се разбърква и се оставя да къкри 5-7 минути. 

Веган спагети със сос болонезе може да сервирате, като гарнирате всяка порция с листенца пресен босилек.

Калорично съдържание на 100 g: 120,5 kcal.

Време за приготвяне: 1 час. / jenata.blitz.bg

Горещи

Коментирай