Малцина са хората, които не обичат да похапват спагети… във всякакви вариации. Сякаш най-разпространени са спагети Болонезе.
Е, за веганите и вегетарианците това ястие не е опция! Но спокойно!
Сега от jenata.blitz.bg ще зарадваме и тях!
И така – от jenata.blitz.bg ще споделим рецептата за ястието от световната кухня, чиято рецепта е адаптирана за вегетарианци и вегани.
За всички, които следват принципите на здравословното хранене, знайте, че има как да приготвите спагети Болонезе без месо.
Необходими продукти:
- спагети за вегани - 200 гр.;
- домати - 2 бр.;
- лук - 1 бр.;
- пресен чесън - 1 скилидка;
- соево месо - 80 г;
- растително масло - 2 супени лъжици. л.;
- сол и подправки по една щипка и по ваш избор.
Начин на приготвяне:
Сварете соевото месо (не изхвърляйте бульона) и го смелете в месомелачка. Лукът и чесънът се нарязват на ситно и се задушават в тенджера в олио за 5 минути.
Добавете соевата кайма. Нарежете доматите на кубчета и го добавете към каймата. Там изсипете и бульона.
Сложете капак на тенджерата и оставете да се готви за четвърт час на слаб огън. След това посолете и добавете подправките.
Сварете спагетите, докато станат ал денте, отцедете ги в гевгир и ги поставете в тенджера. Всичко се разбърква и се оставя да къкри 5-7 минути.
Веган спагети със сос болонезе може да сервирате, като гарнирате всяка порция с листенца пресен босилек.
Калорично съдържание на 100 g: 120,5 kcal.
Време за приготвяне: 1 час. / jenata.blitz.bg