Опитате ли това пилешко месце със зеленчуци, ще го приготвяте отново и отново

Опитате ли това пилешко месце със зеленчуци, ще го приготвяте отново и отново

Колкото и елементарно да е за приготвяне, то е достойна украса за всяка празнична трапеза

Историята мълчи по въпроса дали известният художник Пабло Пикасо е можел да готви толкова добре, колкото и да рисува. Но това ястие с пилешко месце, наречено "Пикасо", определено е истинско произведение на изкуството!

Яркото блюдо получава името си благодарение на разноцветните зеленчуци, които се използват за приготвянето му.

Разбира се, не трябва да сте Пикасо, за да зарадвате любимите си хора с него. И колкото елементарно да е за приготвяне, то е достойна украса за всяка празнична трапеза.

Ето и списъка с продукти за това пилешко месце със зеленчуци на фурна: 

3 бр. пилешки гърди
1-2 глави лук
2 чушки

2 скилидки чесън
4 домата
100 гр. твърдо сирене

Медено свинско с хрупкава коричка - свършва за минути

1/2 чаша сметана
100 мл. вода
2 супени лъжици растително масло

1 супена лъжица масло
1/2 чаена лъжица индийско орехче
1 супена лъжица провансалски билки

сол и черен пипер на вкус
3-4 стръка магданоз за аромат

Начин на приготвяне: 

Изсипете малко растително масло в загрят тиган, добавете маслото и разбъркайте. Сложете предварително измитите пилешки гърди, овкусени и от двете страни със сол и черен пипер, и запържете до получаване на леко златиста коричка.

Всички онемяват, като видят как приготвям картофките с месо

Готовото месо сложете в тавичка. 

Нарежете лука на кръгчета и го запържете до светло златисто, след което го прехвърлете при пилешкото месо.

Сиренето настържете на дребно ренде, чушката нарежете на кръгчета, чесъна се счуква или нарязва на ситно, а доматите се обелват и нарязват. 

Запържете чушките в тиган до омекване, след което ги сложете върху лука. Чесънът също трябва да се запържи за около 30 секунди, след това към него се добавят нарязаните домати с малко вода, солта, провансалските билки и индийското орехче. Разбъркайте и оставете да покъкри за около 2 минути.

След като времето изтече, изсипете сметаната в соса, разбъркайте отново и оставете да къкри още 3-4 минути, като разбърквате от време на време.

Шеф готвачи разкриха тайната на перфектното картофено пюре

С готовия сос залейте месото, покрийте тавата с фолио за печене и запечатайте добре от всички страни. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за половин час. След това извадете съда, отстранете фолиото и поръсете със сиренето. Печете още 10 минути.

Поръсете готовото ястие с пресен магданоз и сервирайте ястието докато е още горещо! Добър апетит! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай