Опитате ли този паниран карфиол, ще го приготвяте отново и отново

Румен, ароматен, хрупкав отвън и нежен отвътре - няма начин да не се влюбите в ястието

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/opitate-li-tozi-paniran-karfiol-shhe-go-prigotvyate-otnovo-i-otnovo Jenata.blitz.bg
Опитате ли този паниран карфиол, ще го приготвяте отново и отново

Когато сергиите навън са отрупани с най-различни зеленчуци, от jenata.blitz.bg ви предлагаме да зарадвате любимите си хора вкъщи с паниран карфиол.

Панираният карфиол си е истинска класика. Може да се поднесе като гарнитура към месото и рибата. Или пък да се консумира като напълно самостоятелно ястие, сервирано със сметана или някакъв друг сос по ваш избор.

Приготвянето му не отнема кой знае колко време. А рецептата е по силите и на начинаеща домакиня. 

Никой на масата не остава безразличен към тази вкусотия

Румен, ароматен, хрупкав отвън и нежен отвътре - няма начин да не се влюбите в ястието, дори и да не сте фен на карфиола!

Списък с продукти: 

1 карфиол
3 яйца
6 супени лъжици брашно

олио за пържене
1 чаша галета
50 гр. настъргано твърдо сирене

1/2 чаена лъжица къри (може да се замени с други любими подправки)
сол 

Начин на приготвяне: 

Начупете карфиола на малки съцветия, поставете го в тенджера, покрийте с вода, леко посолете и сложете на котлона. След като заври, оставете за 5 минути и след това го сложете в гевгир да се оцеди.

Пълнени камбички в тенджера - пръстите да си оближеш

В дълбока купа разбийте яйцата с кърито. Към тях добавете малка щипка сол и брашното. Бъркайте до получаване на хомогенна маса.

В друга купа смесете галетата с настърганото твърдо сирене. 

Потопете карфиола първо в яйчено-брашняната смес, а след това оваляйте в панировката.

Пържете в добре загрят тиган в умерено количество олио до получаване на румена коричка, след което обърнете от другата страна. 

Това е всичко! Както казахме - бързо и лесно! Да ви е сладко! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Горещи

Коментирай