Никой на масата не остава безразличен към тази вкусотия

Нежното, сочно и ароматно ястие с кайма и цветна мозайка от зеленчуци ще се превърне в достойна алтернатива на пържените кюфтенца и не много здравословните наденички

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/nikoi-na-masata-ne-ostava-bezrazlicen-km-tazi-vkusotiya Jenata.blitz.bg
Никой на масата не остава безразличен към тази вкусотия

Простото и здравословно ястие с кайма и зеленчуци е доста добър избор за вкусен и засищащ семеен обяд. А ако може да украси и трапезата - тогава просто няма как да намерите по-добър вариант. 

Днес от jenata.blitz.bg ще ви предложим една много оригинална рецепта за подобно ястие, наречена "Сандалите на Мечо". Вярваме, че то бързо ще се превърне в любимо на всички и ще остане за дълго във вашето семейство. 

Нежната, сочна и ароматна вкусотия с кайма и цветна мозайка от зеленчуци ще се превърне в достойна алтернатива на пържените кюфтенца и не много здравословните наденички.

Кюфтетата направо се топят в устата, ако вместо хляб сложите...

Може да използвате кайма от всякакво месо, но е по-добре да използвате не сухо, а нещо по-вкусно и тлъстичко. Така ястието ще стане по-сочно и ще се хареса на всички. 

Списък с продукти:  

2-4 патладжана
10 чери домата
3 супени лъжици слънчогледово олио

За кюфтенцата:

300 гр. кайма
1 глава лук
2 скилидки чесън

1 яйце
1 супена лъжица сухари
сол и черен пипер на вкус
връзка магданоз

За соса:

2-4 домата
4 скилидки чесън
1-2 супени лъжици доматена паста

Без дълго стоене пред печката: Тайната за вкусни пилешки бутчета

пресни подправки
щипка захар

Начин на приготвяне:

Разрежете всеки патладжан наполовина, по дължина. Поставете ги върху тава, предварително покрита с хартия за печене, с разреза надолу.

Намажете патладжаните с олио, поръсете със сол и черен пипер и сложете да се пекат за 20 минути в предварително загрята на 220 градуса фурна.

Докато ги чакате да станат готови, може да пригответе соса. Смелете доматите през месомелачка, варете за половин час, след което добавете доматената паста, нарязаният на ситно чесън, любимите пресни подправки, малко сол, черен пипер и щипка захар. Оставете да заври, след което махнете от огъня. 

Медено свинско с хрупкава коричка - свършва за минути

За кюфтенцата смесете яйцата, каймата, чесъна, лука, магданоза и натрошените на много дребно сухари. Добавете малко сол и черен пипер и омесете всичко много добре.  

Направете малки кюфтенца, запържете ги за кратко в олио и ги поставете върху салфетка, за да премахнете излишната мазнина.

Отстранете част от сърцевината на патладжана, за да направите място за кюфтенцата и соса.  

Поставете лодките от патладжана в тава, залейте ги със соса и печете 20 минути във фурна, предварително загрята до 180-190 градуса.  

Готовото ястие може да украсите с пресни подправки и чери доматчета. Да ви е сладко! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

Горещи

Коментирай
1 Коментара
Мима
преди 2 години

Грозно име

Откажи