Лятото идва и всеки от нас се опитва вече да хапва по-леки храни, въпреки лошото време навън. Без значение колко градуса сочи живакът сега е времето на плодовете и зеленчуците, а това ни дава чудесна възможност да се развихрим с въображението си.
Пилешки бутчета в медено-лимонена марината - пръстите да си оближеш
В следваьите редове ще ви покажем една рецепта, която видяхме в социалната мрежа "ТикТок". Тя набира популярност, а видеото вече става вайръл.
Признаваме, че пробвахме ястието преди да го предложим на вашето внимание и с ръка на сърцето ви казваме, че това изкушение направо не е библейско.
Всички полудяха по тези лесни и сочни кюфтенца
Тиквичките, приготвени по този начин, стават безкрайно вкусни, топят се в устата и предизвикват всичките ви сетива. Подходящи са и за вечеря у дома, но и за предястие или гарнитура при посрещане на гости. Ето и рецептата.
Първо поставяте тиквичките в тава, предварително постлана с кухненска хартия. Поръсвате ги със сол и черен пиер и слагате малко зехтин отгоре. Бутате ги да се пекат за 15 минути на 180 градуса.
Няма наяждане с тези сочни пилешки рулца
Приготвяте пълнежа, като слагате в една купа 200 гр. рикота, едно яйце, 20 грама пармезан и пресни листа босилек. Добавяте сол и разбърквате.
В друга тавичка мажете дъното с доматено пюре. Във всяка тиквичка слагате малко от пълнежа и я завивате на руло. След това поставяте върху доматеното пюре и намазвате всяка тиквичка с още малко от него отгоре.
Може да сложите подправки, да поръсите с настърган кашкавал и да бутнете отново във фурната, колкото да запечете кашкавала. /jenata.blitz.bg
@beafit8 Вкусотия.ком ##quickrecipes ##healthyrecipes ##beafit8 ##healthylifestyle ##zucchini
♬ Claire de Lune - Ave Maria
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!