Ох, че вкусно: Това е тайната на сочните и топящи се в устата тиквички

Уникална рецепта в "ТикТок" вече превзема всички класации и става вайръл

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/ox-ce-vkusno-tova-e-tainata-na-socnite-i-topyashhi-se-v-ustata-tikvicki Jenata.blitz.bg
Ох, че вкусно: Това е тайната на сочните и топящи се в устата тиквички

Лятото идва и всеки от нас се опитва вече да хапва по-леки храни, въпреки лошото време навън. Без значение колко градуса сочи живакът сега е времето на плодовете и зеленчуците, а това ни дава чудесна възможност да се развихрим с въображението си. 

Пилешки бутчета в медено-лимонена марината - пръстите да си оближеш

В следваьите редове ще ви покажем една рецепта, която видяхме в социалната мрежа "ТикТок". Тя набира популярност, а видеото вече става вайръл. 

Признаваме, че пробвахме ястието преди да го предложим на вашето внимание и с ръка на сърцето ви казваме, че това изкушение направо не е библейско. 

Всички полудяха по тези лесни и сочни кюфтенца

Тиквичките, приготвени по този начин, стават безкрайно вкусни, топят се в устата и предизвикват всичките ви сетива. Подходящи са и за вечеря у дома, но и за предястие или гарнитура при посрещане на гости. Ето и рецептата. 

Първо поставяте тиквичките в тава, предварително постлана с кухненска хартия. Поръсвате ги със сол и черен пиер и слагате малко зехтин отгоре. Бутате ги да се пекат за 15 минути на 180 градуса.

Няма наяждане с тези сочни пилешки рулца

Приготвяте пълнежа, като слагате в една купа 200 гр. рикота, едно яйце, 20 грама пармезан и пресни листа босилек. Добавяте сол и разбърквате. 

В друга тавичка мажете дъното с доматено пюре. Във всяка тиквичка слагате малко от пълнежа и я завивате на руло. След това поставяте върху доматеното пюре и намазвате всяка тиквичка с още малко от него отгоре.

Може да сложите подправки, да поръсите с настърган кашкавал и да бутнете отново във фурната, колкото да запечете кашкавала. /jenata.blitz.bg

@beafit8

Вкусотия.ком ##quickrecipes ##healthyrecipes ##beafit8 ##healthylifestyle ##zucchini

♬ Claire de Lune - Ave Maria

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Горещи

Коментирай
5 Коментара
теменужник
преди 3 години

баба ти все с рикота е готвила, кифли недоклатени

Откажи
парапун
преди 3 години

не знам защо Ганя трябва на всичко да слага гнусния си кашкавал и да го запича

Откажи
ха ха Хо
преди 3 години

"Бутнете" у фурната... не сте нормални.

Откажи
Dedovi
преди 2 години

Обикновено тиквичките са с диаметър 2 см и нагоре. Как ще навиееш такава тиквичка на руло? Тъпи гъски изродени!

Откажи
Виолетка
преди 1 година

Не става въпрос за цяла тиквички, а за резен тиквички по дължина. Тогава може да се навие на руло. Който не е готвил не знае,а знае само да пише глупости. Иначе съм съгласна,че превода е отвратителен. Редактори къде сте?

Откажи