Животът на британската кралица Елизабет II крие куп тайни. Всеки детайл, свързан с нея предизвиква куп коментари.
Смъртта скоро няма да споходи Елизабет II заради 6 смайващи причини
Но с годините тайните около британския монарх паднат една след друга. Така например преди време от jenata.blitz.bg издадохме защо тя става точно в 7 часа всяка сутрин.
Преди време изненадващо личният й готвач шокира света като каза какви ги върши кралицата, когато хване банана.
Но сега падна друга интересна тайна, свързана с Елизабет II.
Всичко започнало малко преди 1961 година. В същата година тогавашният американски президент Дуайт Айзенхауер и съпругата му били на гости на британската кралица и съпругът й принц Филип в замъка Балморал.
Малко след като си тръгнали Елизабет II пратила писмо на американския президент, в което му споделила едно от най-сладките си изкушения.
По време на важната визита готвачите на кралицата нагостили американския президент и жена му с любимите палачинки на кралицата. Оказа се, че това са т. нар. шотландски палачинки.
В писмото, което Елизабет II пратила на Айзенхауер пишело рецептата за приготвянето им.
„Рецептата е за 16 порции. Когато има по-малко гости, обикновено слагам по-малко брашно и мляко, а останалите съставки използвам в обичайното количество.
Опитах също да ги залея със сладък сироп вместо захар (направен от вода, захар и лимонов сок) Или сироп от меласа. Оказа се много вкусно.
Също така имайте предвид, че сместа трябва да се разбърква дълго и старателно. И е добре веднага след като е готова са се пекат палачинките“, споделила още английската кралица.
„Уважаеми господин президент! Когато видях снимката ви в днешния вестник, където стоите пред пъдпъдък на скара, се сетих, че не ви бях изпратил рецептата за палачинка, която ви обещах в замъка Балморал. Надявам се да се насладите на палачинките ”, така започвало писмото на Елизабет II до американския президент.
Ето каква е рецептата за любимите шотландски палачинки на кралицата:
Необходими съставки за 16 порции:
2 яйца, 4 супени лъжици пудра захар, 2 чаши мляко, 4 чаши брашно, 2 чаени лъжички сода за хляб, 3 чаени лъжици бакплувер и 2 супени лъжици разтопено масло.
Начин на приготвяне:
- Смесете яйцата, захарта, част от млякото и цялото брашно. Разбийте добре.
- Към получената смес добавете останалото мляко, содата, бакплувера и разтопеното масло. Разбийте отново добре.
- Изсипете част от сместа в нагорещен тиган и печете докато станат златисти. / jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!