Трябва ли да сготвите нещо бързо, засищащо и едновременно с това много вкусно? Тази рецепта за пиле с картофи е точно за вас!
Готви се лесно, пилешкото месо става много крехко, а картофките направо се топят в устата. За несравнимия аромат, който се носи от ястието, изобщо няма да говорим!
Това обаче съвсем не са всички предимства на тази манджичка. Тя изглежда много сочна и красива, а пресните подправки й придават свежест и летен аромат.
Ето и списъка с продукти, от които се нуждаете за приготвянето й:
пилешко месо или цяло пиле (около 1 кг.)
700 гр. картофи
3 суп. лъжици растително олио
Това е тайната на вкусното пилешко, няма наяждане с него
1 глава лук
1 морков
5 суп. лъжици доматена паста
чесън
сол
дафинов лист
Начин на приготвяне:
Измийте добре пилето и го разделете на порции, след това го овкусете добре със сол и подправки. Прибавете доматеното пюре и оставете да престои известно време.
Пилешкото се топи в устата с тази марината, вкъщи го изяждат за секунди
Обелете зеленчуците. Нарежете лука на полумесеци, моркова на колелца, а картофите на парчета с големина като тези на месото.
Сложете дълбок тиган (или тенджера) на котлона, излейте олиото и запържете лука и морковите. Добавете месото и оставете да се задушава за 15 минути, като разбърквате от време на време. След това добавете картофите.
Залейте с вода, която да покрие всички компоненти.
Свекърва ми издаде тайната за вкусно пилешко, топи се в устата
След като заври, добавете любимите си подправки, сол и дафинов лист и оставете да се готви още 20 минути, докато картофите са готови.
Нарежете малко свежи подправки (копър, магданоз) и чесъна, добавете към пилето и картофите и оставете още 5 минути на котлона.
Ястието е готово! Сервирайте горещо и... Да ви е сладко! /jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!