Пилешкото се топи в устата с тази марината, вкъщи го изяждат за секунди

У дома всички обожават месцето, когато реша да го кисна в този специален сос

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/pileshkoto-se-topi-v-ustata-s-tazi-marinata-vkshchi-go-izyazhdat-za-sekundi Jenata.blitz.bg
Пилешкото се топи в устата с тази марината, вкъщи го изяждат за секунди

Ако искате да добавите разнообразие при приготвянето на пилешкото месо, то най-добре е да обмислите в каква марината ще го приготвите. В следващите редове ще в издадем нашата тайна за приготвянето на вкусно месце, което се топи в устата.

Майка ми показа уникална рецепта за мусака, всички вкъщи полудяха по нея! (СНИМКИ)

Такава марината се приготвя бързо и то от продукти, които вероятно абсолютно всеки има в хладилника си, а резултатът е просто изключителен. 

Най-добре е пилето да се остави цяла вечер да кисне в маринатата, преди да се сготви, за да може да поеме добре подправките и соса. 

Ако обаче нямате толкова много време, обстоятелствата ви притискат и трябва да действате форсмажорно, то оставете пилешкото за около 20-25 минутки в маринатата преди готвене. Ето и рецептата:

Перфектно за лятото: Чудна рецепта за тиквички с бира

Продукти:

3 с.п. мед
1 ч.л. горчица
50 мл. соев сос
подправки, които обичате (аз лично слагам черен пипер, риган и босилек)
2 скилидки чесън

 

Закуска за 3 минути - малко пиршество за душата

Приготвяне:

Смесете меда, ситно нарязания чесън и подправки и разбъркайте.

Добавете горчицата.

 

Купувам хляб и го пълня с кашкавалче и... Всички вкъщи са във възторг

Изсипете соевия сос и разбъркайте до получаването на хомогенна смес.


Маринатата ни за пиле с мед, соев сос и горчица е готова.


*Малко преди пилето ви да е готово, може да настържете малко кашкавал отгоре, който леко да се разтопи. Ястието ви ще стане наистина уникално вкусно. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Горещи

Коментирай
2 Коментара
Специално
преди 4 години

Специално за президента в Ловеч са произвели първата летяща метла "Грипен". Време е да я яха и да заминава за село. Доов ииждаане !!!

Откажи
тик-так
преди 4 години

Та, за колко секунди го изяждате в къщи? А в планината или на плжа?

Откажи