Ако искате да добавите разнообразие при приготвянето на пилешкото месо, то най-добре е да обмислите в каква марината ще го приготвите. В следващите редове ще в издадем нашата тайна за приготвянето на вкусно месце, което се топи в устата.
Майка ми показа уникална рецепта за мусака, всички вкъщи полудяха по нея! (СНИМКИ)
Такава марината се приготвя бързо и то от продукти, които вероятно абсолютно всеки има в хладилника си, а резултатът е просто изключителен.
Най-добре е пилето да се остави цяла вечер да кисне в маринатата, преди да се сготви, за да може да поеме добре подправките и соса.
Ако обаче нямате толкова много време, обстоятелствата ви притискат и трябва да действате форсмажорно, то оставете пилешкото за около 20-25 минутки в маринатата преди готвене. Ето и рецептата:
Перфектно за лятото: Чудна рецепта за тиквички с бира
Продукти:
3 с.п. мед
1 ч.л. горчица
50 мл. соев сос
подправки, които обичате (аз лично слагам черен пипер, риган и босилек)
2 скилидки чесън
Закуска за 3 минути - малко пиршество за душата
Приготвяне:
Смесете меда, ситно нарязания чесън и подправки и разбъркайте.
Добавете горчицата.
Купувам хляб и го пълня с кашкавалче и... Всички вкъщи са във възторг
Изсипете соевия сос и разбъркайте до получаването на хомогенна смес.
Маринатата ни за пиле с мед, соев сос и горчица е готова.
*Малко преди пилето ви да е готово, може да настържете малко кашкавал отгоре, който леко да се разтопи. Ястието ви ще стане наистина уникално вкусно. /jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!