Пилешки гърдички с мед и горчица на фурна - пръстите да си оближеш

Приготвят се страшно бързо, а миризмата, която се разнася от фурната по време на готвене, не може да се опише с думи

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/pileski-grdicki-s-med-i-gorcica-na-furna-prstite-da-si-oblizes Jenata.blitz.bg
Пилешки гърдички с мед и горчица на фурна - пръстите да си оближеш

Пилешките гърди са продукт, който ще ви помогне във всяка секунда и ще ви позволи да създадете кулинарен шедьовър за кратко време.

А направите ли ги по рецептата, която днес от jenata.blitz.bg ще ви предложим, ще зарадвате всички с вкусно, сочно, ароматно и много изискано ястие. Приготвя се страшно бързо, а миризмата, която се разнася от фурната по време на готвене, не може да се опише с думи. 

Определено трябва да ги опитате!  

Списък с продукти: 

800 гр. пилешки гърди (3-4 броя, в зависимост от размера)
100 гр. мед 100 
2 супени лъжици горчица

Зелеви сармички на фурна - уникална вкусотия

1 супена лъжица сухи подправки (за пиле)
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне: 

В удобна купа смесете горчицата с течния мед и разбъркайте до получаване на хомогенна смес. Ако медът е силно захарен, предварително го разтопете на водна баня или в микровълновата.

Измийте и подсушете пилешки гърди. Ако имате цяло парче с кост, разрежете го наполовина. Можете да оставите кожата или да я премахнете. Изборът е изцяло ваш. 

Овкусете месото с подправките, солта и черния пипер.  След това залейте с меда и горчицата и оставете да се маринова за 20-30 минути на стайна температура. Ако разполагате с повече време, може да го мариновате и по-дълго, но задължително трябва да го приберете в хладилника.

Няма наяждане с тези сочни мързеливи кюфтенца, стават за минути

След като времето изтече, наредете пилешките гърди в намазнена тава и ги залейте с медено-горчичената смес от купата. Печете в предварително загрята на 200°фурна за около 30 минути, като периодично поливате месото със сок от дъното на тавата.

Точното време за печене зависи от вашата фурна и размера на гърдите. Месото с кост се пече малко по-дълго от филето. Много е важно да не пресушите месото.

Това е всичко! Да ви е сладко! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Горещи

Коментирай
6 Коментара
филанкиши
преди 2 години

С МЕД , ЗАХАР И КОНФИТЮР ОТ ЧЕРЕШИ!

Откажи
.....
преди 2 години

Аз пък искам да мачкам гърдите на ,,малката джулка"...

Откажи
.....
преди 2 години

15 кила цица.....

Откажи
.....
преди 2 години

Плажни топки! Малко гумени и скърцат,ама какво от това....

Откажи
Мима
преди 2 години

Ами какво стана с подправките, солта и ч. пипер? И като говорите умалително, чумким ще стане по- вкусно?!

Откажи
СТИГА
преди 2 години

Накрая и лайна с мед ще проядете

Откажи