Пилешките гърди са продукт, който ще ви помогне във всяка секунда и ще ви позволи да създадете кулинарен шедьовър за кратко време.
А направите ли ги по рецептата, която днес от jenata.blitz.bg ще ви предложим, ще зарадвате всички с вкусно, сочно, ароматно и много изискано ястие. Приготвя се страшно бързо, а миризмата, която се разнася от фурната по време на готвене, не може да се опише с думи.
Определено трябва да ги опитате!
Списък с продукти:
800 гр. пилешки гърди (3-4 броя, в зависимост от размера)
100 гр. мед 100
2 супени лъжици горчица
Зелеви сармички на фурна - уникална вкусотия
1 супена лъжица сухи подправки (за пиле)
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
В удобна купа смесете горчицата с течния мед и разбъркайте до получаване на хомогенна смес. Ако медът е силно захарен, предварително го разтопете на водна баня или в микровълновата.
Измийте и подсушете пилешки гърди. Ако имате цяло парче с кост, разрежете го наполовина. Можете да оставите кожата или да я премахнете. Изборът е изцяло ваш.
Овкусете месото с подправките, солта и черния пипер. След това залейте с меда и горчицата и оставете да се маринова за 20-30 минути на стайна температура. Ако разполагате с повече време, може да го мариновате и по-дълго, но задължително трябва да го приберете в хладилника.
Няма наяждане с тези сочни мързеливи кюфтенца, стават за минути
След като времето изтече, наредете пилешките гърди в намазнена тава и ги залейте с медено-горчичената смес от купата. Печете в предварително загрята на 200°фурна за около 30 минути, като периодично поливате месото със сок от дъното на тавата.
Точното време за печене зависи от вашата фурна и размера на гърдите. Месото с кост се пече малко по-дълго от филето. Много е важно да не пресушите месото.
Това е всичко! Да ви е сладко! /jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!