Сармите са едно от любимите ястия на българина през зимата. Приготвянето им не отнема кой знае колко време, а крайният резултат винаги е толкова вкусен, че свършва за минути!
Днес от jenata.blitz.bg ще ви предложим една малко по-различна рецепта за приготвяне на зелеви сармички - с доматен сос на фурна. Уверяваме ви, че опитате ли ги веднъж, ще ги приготвяте отново и отново!
Рецептата е подходяща за всяка домакиня, която не разполага с излишно време за губене в кухнята. С нея ще убиете два заека наведнъж - без да се напрягате кой знае колко много, ще зарадвате любимите си хора с вкусно и ароматно ястие.
Ето от какво се нуждаете, за да си приготвите тези сармички на фурна:
250 гр. телешка кайма
250 гр. свинска кайма
1 кисела зелка
200 гр. моркови
2 глави лук
500 мл. пасирани домати
Такива необикновени сармички през живота си не сте яли!
100 гр. ориз
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Започваме с плънката за сармичките. Нарежете едната глава лук на ситно и го запържете в растително масло. Добавете каймата.
След като и тя се запържи добре, прибавете ориза, който предварително сте изплакнали в студена вода. Пържете докато не придобие стъклен цвят. Накрая овкусете със сол и черен пипер.
За соса:
Нарежете втората глава лук и морковите на ситно. Първо запържете лука, докато стане прозрачен, след това добавете и морковите и пържете още минута.
Ще си оближете пръстите с тези вкусни зелеви сармички по стара циганска рецепта
Добавете пасираните домати и оставете да къкрят още 5 минути на слаб огън.
Отделете внимателно листата на зелката и започнете да оформяте сармичките. Готовите зелеви рулца подредете в подходящ съд за печене. Когато първият ред е готов, залейте с малко доматен сос. След това може да започнете следващия.
Сосът трябва напълно да покрива сармичките. Ако случайно не ви стигне, добавете малко вода.
Покрийте съда с фолио и печете час и половина в предварително загрята до 200 градуса фурна.
Как да направите перфектните постни сармички за Бъдни вечер!
Ястието е готово - сочно и много ароматно! Добър апетит! /jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!
Коментирай
ГРАД КОЗЛОДУЙ 17.12.2020 7:50
БЛАГОДДАРЯ за рецептата
СПЕЦ 17.12.2020 10:17
На кисело зеле да слагате сол и домати. Странна рецепта.
1111 17.12.2020 10:33
Ъъъъ, кво е стъклен цвят, ъъъъъ?
Marto 17.12.2020 17:20
до СПЕЦ, за солта съм съгласен, доматите бяха изненада и за мен, но реших да пробвам все пак без сол но с домати, стана уникално вкусно. Все пак всеки си има вкус де, за Вас може и да не ви хареса като вкус.
коко 14.01.2021 19:39
Стъклен цвят означава оризът да се запържи, ,докато стане прозрачен.
AqcfUnpackall 06.02.2021 22:06
10 mg generic cialis cialis black 800mg cialis canadian pharmacy no prescription
KuikSmeal 11.02.2021 7:31
cvs viagra where to order pink viagra pussy viagra
МИЛЕНИУМ 01.01.2022 7:36
БЛАГОДАРЯ