Зелеви сармички на фурна - уникална вкусотия

Рецептата е подходяща за всяка домакиня, която не разполага с излишно време за губене в кухнята

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/zelevi-sarmichki-na-furna-unikalna-vkusotiya Jenata.blitz.bg
Зелеви сармички на фурна - уникална вкусотия

Сармите са едно от любимите ястия на българина през зимата. Приготвянето им не отнема кой знае колко време, а крайният резултат винаги е толкова вкусен, че свършва за минути! 

Днес от jenata.blitz.bg ще ви предложим една малко по-различна рецепта за приготвяне на зелеви сармички - с доматен сос на фурна. Уверяваме ви, че опитате ли ги веднъж, ще ги приготвяте отново и отново! 

Рецептата е подходяща за всяка домакиня, която не разполага с излишно време за губене в кухнята. С нея ще убиете два заека наведнъж - без да се напрягате кой знае колко много, ще зарадвате любимите си хора с вкусно и ароматно ястие.

Ето от какво се нуждаете, за да си приготвите тези сармички на фурна: 

250 гр. телешка кайма
250 гр. свинска кайма
1 кисела зелка

200 гр. моркови
2 глави лук
500 мл. пасирани домати

Такива необикновени сармички през живота си не сте яли!

100 гр. ориз
сол и черен пипер на вкус 

Начин на приготвяне: 

Започваме с плънката за сармичките. Нарежете едната глава лук на ситно и го запържете в растително масло. Добавете каймата.

След като и тя се запържи добре, прибавете ориза, който предварително сте изплакнали в студена вода. Пържете докато не придобие стъклен цвят. Накрая овкусете със сол и черен пипер. 

За соса: 

Нарежете втората глава лук и морковите на ситно. Първо запържете лука, докато стане прозрачен, след това добавете и морковите и пържете още минута. 

Ще си оближете пръстите с тези вкусни зелеви сармички по стара циганска рецепта

Добавете пасираните домати и оставете да къкрят още 5 минути на слаб огън.   

Отделете внимателно листата на зелката и започнете да оформяте сармичките. Готовите зелеви рулца подредете в подходящ съд за печене. Когато първият ред е готов, залейте с малко доматен сос. След това може да започнете следващия. 

Сосът трябва напълно да покрива сармичките. Ако случайно не ви стигне, добавете малко вода. 

Покрийте съда с фолио и печете час и половина в предварително загрята до 200 градуса фурна. 

Как да направите перфектните постни сармички за Бъдни вечер!

Ястието е готово - сочно и много ароматно! Добър апетит! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Горещи

Коментирай
8 Коментара
ГРАД КОЗЛОДУЙ
преди 4 години

БЛАГОДДАРЯ за рецептата

Откажи
СПЕЦ
преди 4 години

На кисело зеле да слагате сол и домати. Странна рецепта.

Откажи
1111
преди 4 години

Ъъъъ, кво е стъклен цвят, ъъъъъ?

Откажи
Marto
преди 4 години

до СПЕЦ, за солта съм съгласен, доматите бяха изненада и за мен, но реших да пробвам все пак без сол но с домати, стана уникално вкусно. Все пак всеки си има вкус де, за Вас може и да не ви хареса като вкус.

Откажи
коко
преди 3 години

Стъклен цвят означава оризът да се запържи, ,докато стане прозрачен.

Откажи
AqcfUnpackall
преди 3 години

10 mg generic cialis cialis black 800mg cialis canadian pharmacy no prescription

Откажи
KuikSmeal
преди 3 години

cvs viagra where to order pink viagra pussy viagra

Откажи
МИЛЕНИУМ
преди 2 години

БЛАГОДАРЯ

Откажи