logo

Пълнени тиквички с кайма и кашкавалче - пръстите да си оближеш!

Пълнени тиквички с кайма и кашкавалче - пръстите да си оближеш!

Тази вкусна, невероятно полезна и лека рецепта е подходяща за всички дами, които внимават да не напълнеят

Пържените тиквички с мляко, копър и чесънче са си уникална вкусотия, но не са особено подходящи за тези, които държат да се хранят здравословно. Да не говорим, че стоенето пред печката в най-големите жеги не е от любимите занимания на никоя домакиня. 

Затова днес от jenata.blitz.bg ще ви предложим една вкусна, невероятно полезна и лека рецепта, която ще се хареса на всички дами, които следят за фигурата си. В разгара на сезона ви предлагаме да си приготвите тиквички с кайма и кашкавалче. 

Няма да пържите нищо! Само нареждате продуктите и мятате във фурната. А крайният резултат... Пръстите да си оближеш!  

Необходими продукти: 

2 тиквички
250 гр. пилешка кайма
2 домата

Задължително поне веднъж в живота трябва да опитате от тази сочна пица с тиквички и сирена (СНИМКИ)

130 гр. кашкавал
1 глава лук
черен пипер и сол на вкус 

Начин на приготвяне: 

Измийте тиквичките и ги нарежете на кръгчета с дебелина около 1 сантиметър.  С помощта на нож или специално приспособление направете дупка в центъра на всяко кръгче.

Пиршество за душата: Това е тайната на перфектните кюфтенца от тиквички

Сърцевината не изхвърляйте! Пасирайте я в блендера и я добавете към каймата. 

Нарежете лука на дребно и го добавете към каймата. Прибавете сол и черен пипер и омесете добре. 

Намажете тавата за печене с растително масло и подредете отгоре тиквичките.

Такива вкусни тиквички през живота си не сте яли!

Напълнете издълбаните дупки с каймата. 

Доматите нарежете на тънки полумесеци и покрийте всяка тиквичка с парче домат. 

Печете 25 минути във фурната, загрята до 200 градуса. След това ги извадете от фурната и поръсете с настърган кашкавал.

Опитате ли тези тиквички, мигом ще забравите за всички други манджи!

Върнете да се запекат за още 10 минути.

Това е всичко. Тиквичките с кайма и кашкавал са готови! Можете да ги поднесете на масата. Добър апетит! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Кашкавал

Кашкавал 05.08.2020 13:41

С тия запечени кашкавалчета, кашкавалченца и т.н., освен човек да повърне, не виждам друго