Пържените тиквички с мляко, копър и чесънче са си уникална вкусотия, но не са особено подходящи за тези, които държат да се хранят здравословно. Да не говорим, че стоенето пред печката в най-големите жеги не е от любимите занимания на никоя домакиня.
Затова днес от jenata.blitz.bg ще ви предложим една вкусна, невероятно полезна и лека рецепта, която ще се хареса на всички дами, които следят за фигурата си. В разгара на сезона ви предлагаме да си приготвите тиквички с кайма и кашкавалче.
Няма да пържите нищо! Само нареждате продуктите и мятате във фурната. А крайният резултат... Пръстите да си оближеш!
Необходими продукти:
2 тиквички
250 гр. пилешка кайма
2 домата
Задължително поне веднъж в живота трябва да опитате от тази сочна пица с тиквички и сирена (СНИМКИ)
130 гр. кашкавал
1 глава лук
черен пипер и сол на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте тиквичките и ги нарежете на кръгчета с дебелина около 1 сантиметър. С помощта на нож или специално приспособление направете дупка в центъра на всяко кръгче.
Пиршество за душата: Това е тайната на перфектните кюфтенца от тиквички
Сърцевината не изхвърляйте! Пасирайте я в блендера и я добавете към каймата.
Нарежете лука на дребно и го добавете към каймата. Прибавете сол и черен пипер и омесете добре.
Намажете тавата за печене с растително масло и подредете отгоре тиквичките.
Такива вкусни тиквички през живота си не сте яли!
Напълнете издълбаните дупки с каймата.
Доматите нарежете на тънки полумесеци и покрийте всяка тиквичка с парче домат.
Печете 25 минути във фурната, загрята до 200 градуса. След това ги извадете от фурната и поръсете с настърган кашкавал.
Опитате ли тези тиквички, мигом ще забравите за всички други манджи!
Върнете да се запекат за още 10 минути.
Това е всичко. Тиквичките с кайма и кашкавал са готови! Можете да ги поднесете на масата. Добър апетит! /jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!