Картофите присъстват в ястията на всяко едно българско семейство. Понякога обаче приготвянето им отнема много време.
Но това не е задължително да е така. Затова от jenata.blitz.bg преди време ви разкрихме, че цял живот сме варили картофите погрешно, а имало как това да се случи само за пет минути. Оказа се, че сме допускали и сериозна грешка при беленето им.
Но когато имате спешна нужда от гарнитура е много лесно да направите картофено пюре. И не се притеснявайте, че отнема много време.
Оказа се, че има различен от обичайния метод за приготвянето му, който отнема само 10 минути.
За целта вземете картофите. Нарежете си не на едри парчета, а на тънки филийки. Дебелината им трябва да бъде около 2-3 мм, но не повече.
Постоянно готвя надути картофи, изяждат ги на минутата
Ако картофите са едри първо ги нарежете наполовина и след това нарежете на ситно.
Залейте нарязаните картофи със студена вода и изплакнете добре. Изцедете водата.
Толкова чудно вкусни пълнени картофи никога не сте хапвали! (СНИМКИ)
След това сложете картофите в тенджера.
Сипете вряла вода. Много е важно да няма много вода в тенджерата! Тя трябва да покрива само картофите.
Всички вкъщи полудяха по тези картофени бомбички, правя ги за минути
Добавете супена лъжица олио, а ако искате може да го замените с парченце масло.
Оставете тенджерата с картофите в нея на нагорещен котлон. Оставете да китне и след осем минути картофите са готови. Веднага след това изсипете водата.
Феноменална картофена салата с чипс от бекон
Това е всичко! Сега може да направите картофеното пюре!
Намачкайте картофите, добавете малко мляко, олио (или отново масло), по вкус може и да добавите сол.
Пробвайте и няма да съжалявате. Бързо е, вкусно е и е лесно за приготвяне! / jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!