Превърнете великденски яйца в произведения на изкуството СНИМКИ

Превърнете великденски яйца в произведения на изкуството СНИМКИ

Процесът ще бъде много увлекателен, а крайният резултат ще бъде повече от уникален

Времената, в които яйцата за Великден сe боядисваха само с люспи от лук, отминаха отдавна. Днес домакините измислят нови и нови начини, за да украсят по уникален начин най-важния атрибут за празника.

Сега, когато по-важно от всичко е да спазваме социална изолация, разполагаме с достатъчно време, за да си поиграем и да зарадваме всички вкъщи с необикновени шарени яйца.

Ако все още не сте се захванали с боядисването, днес от jenata.blitz.bg ще ви представим няколко интересни начина да украсите яйцата за големия празник. Процесът ще бъде много увлекателен, уверяваме ви! А яйцата...  Всяко едно от тях ще бъде повече от уникално! 

Драконови яйца 

За да се сдобиете с такива красиви яйца, се нуждаете от пакет чай каркаде. Сварете го в 2 литра вода, добавете 1 супена лъжица оцет и потопете сварените яйца в разтвора.

Това е начинът за варене на перфектните яйца за Великден (ВИДЕО)

Колкото по-дълго яйцата са в разтвора, толкова по-интензивен ще бъде техният оттенък.

Целият процес отнема от 2 до 3 часа. За по-наситен нюанс може да ги оставите за около 6 часа.

Обърнете внимание, че когато извадите яйцата, върху тях ще има тънък слой. Ако го отмиете, цветът ще стане по-блед, а ако ги оставите да изсъхнат така - той ще е по-наситен.

Ако желаете, на места може да изтъркате със салфетка. 

Небесносини яйца

Тук яйцата отново се оцветяват с чай каркаде, но по друг начин. За да създадете същата красота, залейте 3 супени лъжици каркаде с вода, изсипете в тенджерата с яйцата и добавете 2 супени лъжици оцет.

Яйцата за Великден ги правя само така! Истински произведения на изкуството!

Варете до състояние на твърдо сварени яйца. 

Свалете от котлона и оставете разтвора с яйцата да се охлади. След това ги извадете и попийте с кухненска хартия. За да постигнете по-син небесен оттенък, сварете самия чай за 5-7 минути, прецедете го и в разтвора сложете за няколко часа вече сварените яйца.

Добрият стар декупаж

За този метод ще ви трябват салфетки с малки рисунки и лепило. За да си приготвите натурално лепило, смесете 2 чаени лъжички нишесте с 50 милилитра вода.

Може да си го приготвите и от белтък и лепило PVA.

Отделете горния слой на салфетката и изрежете желаното изображение. Внимателно нанесете с четка лепилото върху мястото, където ще сложите рисунката. Прикрепете я към яйцето и отгоре минете пак с лепило.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

МК ДЕКОР ПАСХАЛЬНЫХ ЯИЦ ⠀ Я уже поделилась рецептом творожной Пасхи... ⠀ Теперь сняла для вас МК декора пасхальных яиц ⠀ Техника называемся Декупаж ⠀ Вам понадобится: ⠀ ‍️ Яйца вареные ( желательно белого цвета) Клей ПВА Кисть ‍️ Ножницы Салфетки с цветами, веточками, бабочками, птичками и т.д. ⠀ Пошаговый процесс в видео #пасхальныйдекор #пасха #пасхальныеяйца #мкдекор #мкпасхальныеяйца #пасха2020 #пасха2020 #декоряиц #яйцапасхальные #яйцапасхальные #яйца

Публикация, споделена от Красивая ЕдаСервировка Дом (@bozhkova_tatiana) на

Внимателно изгладете бръчките, за да премахнете въздушните мехурчета. Оставете яйцата да изсъхнат, след което фиксирайте с нов слой лепило. 

Растителни мотиви 

Яйцата, украсени по този начин, са не само красиви, но и особено вкусни! 

Преди да започнете да ги варите, сложете на всяко едно от тях магданоз, копър, цветчета или някаква други зеленина, увийте в марля или капрон и фиксирайте с конец. 

Термични стикери 

Това е може би най-лесният начин за украсяване на яйцата за празника.

Великден идва: Как да изберем пресни и хубави яйца за празника

Взимате стикерите от магазина, слагате ги върху яйцата и ги варите заедно с тях. Просто и много красиво, нали?

Златни яйца

Потопете великденските яйца в златиста боя и те ще станат като от приказка.

Ако искате да си поиграете още малко, може да ги доукрасите с канап и лепило.

Мраморни яйца

За целта ще са ви нужни бели яйца. Измийте ги добре със сапун и както са мокри, ги увийте с люспи от лук.

Пухкав козунак по рецептата на баба, с който ще оберете всички точки на Великден

След това ги поръсете с елда, грах или  някакви други дребни зърна. Увийте всяко яйце в тензух и завържете конец.

Поставете яйцата в тенджера, залейте със студена вода и сложете на котлона. След като заврат, оставете на огъня за около 9 минути. 

За зелени петна можете да изсипете свежи подправки и да варите още 10 минути.

След като приключите с варенето, свалете от огъня и залейте със студена вода. Когато яйцата изстинат, ги разопаковайте внимателно и намажете с олио за блясък. 

Светли празници! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай