Пробвайте тези японски палачинки - няма такава вкусотия

Те са доста странни за българския вкус, но никак не са лоши

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/probvaite-tezi-yaponski-palacinki-nyama-takava-vkusotiya Jenata.blitz.bg
Пробвайте тези японски палачинки - няма такава вкусотия

Едва ли има човек, който да не обича палачинките. Това е любимо ядене на малки и големи. Именно заради това преди време от jenata.blitz.bg споделихме коя е тайната на най-вкусните палачинки.

Всички знае, че това изкушение може да е във всякакви форми, че и вкусове. Има солени, сладки, дори картофени палачинки, а сякаш най-странно от всичко звучат „агнешките“ палачинки, но и такива има, а рецептата за тях може да видите ТУК.

Но сега от jenata.blitz.bg ще поговорим за друг нетрадиционен начин за приготвянето на палачинки. И така – става дума за безумно вкусните т. нар. „японски“ палачинки.

Необходими продукти:
(Побългарен вариант) / Продукти за 2 палачинки:

1 яйце
500 мл вода
брашно, колкото поеме за рядко тесто (като за палачинки)
2-3 с. л. соев сос (лайт).
зеле

Начин на приготвяне:

Зелето се нарязва на дребно – две-три шепи са достатъчни. Яйцето се разбива, добавя се брашното и водата и се замесва тесто като за палачинки. Добавят се соевият сос и зелето.

След това се правят палачинките, като в нагорещен тиган се изсипва от сместа. Пече се първо три минути от едната страна, после три минути от другата. Палачинките заради зелето стават доста по-дебели от обичайните, които сме свикнали да правим.

По желание можем да добавим тънки парченца месо, шунка, скариди.

Когато палачинката е готова, не се навива. Разрязва се на равни части и се залива с малко соев сос.

Японците отгоре слагат сушени парченца риба тон. А в тестото слагат някакъв сух бульон (даши).

Тези палачинки са доста странни за българския вкус, но никак не са лоши. Пробвайте ги и споделете с нас в коментарите дали ги харесвате. jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Горещи