Едва ли има човек, който да не обича палачинките. Това е любимо ядене на малки и големи. Именно заради това преди време от jenata.blitz.bg споделихме коя е тайната на най-вкусните палачинки.
Всички знае, че това изкушение може да е във всякакви форми, че и вкусове. Има солени, сладки, дори картофени палачинки, а сякаш най-странно от всичко звучат „агнешките“ палачинки, но и такива има, а рецептата за тях може да видите ТУК.
Но сега от jenata.blitz.bg ще поговорим за друг нетрадиционен начин за приготвянето на палачинки. И така – става дума за безумно вкусните т. нар. „японски“ палачинки.
Необходими продукти:
(Побългарен вариант) / Продукти за 2 палачинки:
1 яйце
500 мл вода
брашно, колкото поеме за рядко тесто (като за палачинки)
2-3 с. л. соев сос (лайт).
зеле
Начин на приготвяне:
Зелето се нарязва на дребно – две-три шепи са достатъчни. Яйцето се разбива, добавя се брашното и водата и се замесва тесто като за палачинки. Добавят се соевият сос и зелето.
След това се правят палачинките, като в нагорещен тиган се изсипва от сместа. Пече се първо три минути от едната страна, после три минути от другата. Палачинките заради зелето стават доста по-дебели от обичайните, които сме свикнали да правим.
По желание можем да добавим тънки парченца месо, шунка, скариди.
Когато палачинката е готова, не се навива. Разрязва се на равни части и се залива с малко соев сос.
Японците отгоре слагат сушени парченца риба тон. А в тестото слагат някакъв сух бульон (даши).
Тези палачинки са доста странни за българския вкус, но никак не са лоши. Пробвайте ги и споделете с нас в коментарите дали ги харесвате. / jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!