Това е тайната на най-вкусните палачинки

Добавете към тях кашкавал и лесно ще заместите сладкото и соленото

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/tova-e-tainata-na-nai-vkusnite-palacinki Jenata.blitz.bg
Това е тайната на най-вкусните палачинки

Палачинките са едни от най-любимите закуски на всички. Именно заради това преди време от  jenata.blitz.bg споделихме чудна рецепта за палачинки, вкусни като на баба.

Да, но сега ще поговорим за едни малко по-нестандартни вкусотии. А именно за невероятно вкусни палачинки с кашкавал. Благодарение на тях лесно ще заместите сладкото и соленото.

За това страхотно изкушение ще са необходими най-вече кашкавал, прясно и кисело мляко.ю

Интересното е, че тези палачинки по-скоро приличат на блини, тъй като стават по-дебели. Комбинацията от трите продукта е изключително вкусна. Палачинките стават сочни, меки и са толкова апетитни, че могат да се хапват без никакви други сладки или солени добавки. 

Необходими продукти:
2 яйца
1 ч.ч. гъст айран
1 ч.ч. прясно мляко
2 с.л. олио
1 ч.ч. брашно
1 ч.л. захар
1/4 ч.л. сол
1/4 ч.л. сода бикарбонат
1 ч.ч. ситно настърган кашкавал (ползвайте кашкавал от краве мляко, по-сух и с по-малка масленост)
масло за намазване на тигана и палачинките

Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата с айрана и прясното мляко. Добавете олиото. Примесете брашното със захарта, солта и содата. Постепенно го прибавете го към течната смес, като бъркате. Накрая сипете кашкавала и отново разбъркайте.

Бърза рецепта за най-пищните палачинки с кисело мляко

На среден огън загрейте тиган с незалепващо покритие. Намажете го с малко масло. Сипете един черпак от палачинковата смес и я разнесете по дъното на тигана, като го накланяте на всички страни. 

Ако тестото е прекалено гъсто може да го разредите с още малко айран или прясно мляко, но като консистенция трябва да е гъсто и бавно да облива тигана. 

След като повърхността на палачинката засъхне я намажете с масло и обърнете, за да се запече и от другата страна. 

По същият начин направете палачинки от цялото тесто. Не забравяйте да намажете леко палачинките с масло и след като ги извадите в чиния.

Сервирайте палачинките със сирене, сладко или друго, с което обичате да ги хапвате. Да ви е сладко! / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Горещи

Коментирай
1 Коментара
баба айше
преди 2 години

туй мяза като на дядо асан хуя-хем меко,хем тече сладко.....колко съм го смукала!

Откажи