В топлите летни дни много често вкъщи си приготвяме скумрия на скара, маринована в соев сос. Повярвайте, вкусът и ароматът на рибата не могат да бъдат описани с думи...
Вчера ми се прииска да си спомня "вкуса" на лятото и реших да си приготвя тази рибка, но вместо скара, използвах тигана. Останах много изненадана, защото се оказа, че на вкус е почти същата. А най-хубавото е, че и през студените дни ще мога да се наслаждавам на тази уникална вкусотия.
Такава вкусна задушена скумрийка през живота си не сте яли!
Сочната и ароматна рибка върви перфектно дори с варени картофи и изобщо не е трудно да си я приготвите. Опитайте и съм убедена, че това ястие бързо ще намери място сред любимите ви кулинарни изкушения.
Ето и списъка с продукти за приготвянето на тази вкусна скумрия в соев сос:
риба скумрия - 1 бр.
соев сос - 1/2 чаша
подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Изчистете рибата добре, махнете главата и хрилете. Разрежете през средата и отстранете внимателно костите, за да се получат филета. Нарежете ги на парчета с ширина 1,5-2 см.
Няма нужда да махате кожата. Така рибата изглежда още по-апетитно.
Тази вкусна рибка Чехов е "възпял" не в едно и две произведения! И има защо
В дълбока купа сложете една част от рибата. Залейте със соевия сос. Можете да прибавите и любимите си подправки. Лично аз не слагам нищо, защото смятам, че подправките ще съсипят неустоимия вкус на рибката.
След това сложете останалите парчета и отново залейте със соев сос. Оставете да се маринова за 20 минути.
Уникална и лесна рецепта: Тази вкусна рибка си плаче за ледена биричка
Налейте малко растително масло в тигана и сложете маринованата скумрия. Пържете на умерен огън до получаването на приятен цвят.
След това обърнете и запържете от другата страна.
Сервирайте с лимон. Добър апетит! /jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!