Пържени тиквички "езикът на свекървата"

Приготвят се лесно и бързо и допадат дори на онези, които винаги правят неприятни физиономии, когато видят този зеленчук

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/przheni-tikvichki-ezikt-na-svekrvata Jenata.blitz.bg
Пържени тиквички "езикът на свекървата"

С идването на лятото най-актуалните ястия са тези, приготвени с пресни зеленчуци. Като например тези рулца от тиквички, които някой, незнайно защо, е нарекъл "езикът на свекървата".

Между другото, наименованието на ястието няма нищо общо с асоциациите, които изникват в главата на всяка омъжена дама при споменаването на думичката "свекърва"!  

Ястието е уникално - ароматно и изключително вкусно. Приготвя се много лесно и бързо и допада дори на онези, които винаги правят неприятни физиономии, когато видят тиквички. 

Фритата с тиквички

Тази рецепта ще разнообрази ежедневното ви меню и като нищо ще се превърне в една от любимите ви! 

Ето и продуктите, от които се нуждаете за приготвянето на тези неустоими рулца от тиквички: 

2 тиквички
4 яйца
6–8 суп. лъжици брашно

200 гр. твърдо сирене
3 домата
5 скилидки чесън

Свекърва ми разкри тайната на перфектните тиквички, вкъщи хапваме само от тях

100 гр. майонеза
връзка копър

1 ч. лъжичка сол
слънчогледово олио за пържене

Начин на приготвяне: 

Измийте тиквичките и ги нарежете на ленти. Осолете ги добре и ги оставете за около 10-15 минути.

Нарежете сиренето на тънки филийки, а доматите на полумесеци.

Разбийте яйцата.

Опитате ли тези тиквички, мигом ще забравите за всички други манджи!

Оваляйте тиквичките в яйцата, а след това в брашното.

Загрейте олиото в тигана и запържете тиквичките на среден огън за 5 минути от всяка страна.

Нарежете копъра, смесете с майонезата и нарязания чесън.

Тайна рецепта: Тиквички в бира - няма по-голяма вкусотия от това!

Поставете "езиците" от тиквички в чиния и ги намажете с майонезата. В единия им край поставете по един резен домат, а върху него - сирене. Ако желаете, може да добавите и по малко рукола или лист зелена салата. 

Започнете да навивате тиквичката на руло, като започнете от края, в който лежи доматът.  

Пиршество за душата: Това е тайната на перфектните кюфтенца от тиквички

Готовото рулце забодете с клечка за зъби и... Време е да сервирате неустоимото си предястие! Да ви е сладко! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

  

Горещи

Коментирай
2 Коментара
galina_koko
преди 4 години

Стига с тези свекърви. Вече на мода са “ езикът на тъщата“ и всичко около него...

Откажи
Бойка Драгомирецкая
преди 4 години

Tough cheese не се превежда като "твърдо сирене", а като кашкавал. Оправете рецептата.

Откажи