Понякога ви се искате да сготвите нещо лекичко за 5 минутки? Лятото е сезонът, в който такива ястия се приготвят най-лесно.
Можете просто да изпържите набързо едни тиквички. Или пък да забъркате едни яйца. Ако пък традиционният омлет ви е дошъл до гуша, може да си направите фритата. Това пак е омлет, но по италиански, с допълнителни съставки, които да обогатят вкуса му.
С рецептата, която днес от jenata.blitz.bg ще ви предложим, ще обогатим вкуса на обикновения омлет с тиквички. Деликатна яйчена смес с малко хрупкави тиквички, подправки и лека пикантна нотка на сирене. Перфектната закуска!
Ето и списъка с нужните продукти за приготвянето на тази бърза вкусотия:
200 гр. тиквички
3 яйца
50 гр. лук
Пиршество за душата: Това е тайната на перфектните кюфтенца от тиквички
80 гр. домати
30 гр. твърдо сирене
5 гр. зехтин
мащерка и смляно индийско орехче
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете лука на тънки полумесеци и го запържете в зехтина. Когато омекне, добавете тиквичките, нарязани на тънки филийки. Изпържете добре за 2-3 минути, като през цялото време разбърквате добре. Поръсете с малко сол
Вкусна паста с нежен сос от тиквички от кулинарното тефтерче на Меган Маркъл
Нарежете доматите, обелете ги, отстранете семките и цялата течност. Сложете ги при тиквичките и лука и пържете за още една минута.
В отделен съд разбъркайте яйцата и добавете към тях настърганото твърдо сирене, сол, черен пипер, индийско орехче и мащерка. Изсипете яйчената смес при зеленчуците.
Такива вкусни тиквички през живота си не сте яли!
Запечете фритатата в предварително загрята на 180 градуса фурна за 10-15 минути.
Омлетът е готов! Нежен и много сочен! Да ви е сладко! /jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!