Фритата с тиквички

Деликатна яйчена смес с малко хрупкави тиквички, подправки и лека пикантна нотка на сирене

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/fritata-s-tikvichki Jenata.blitz.bg
Фритата с тиквички

Понякога ви се искате да сготвите нещо лекичко за 5 минутки? Лятото е сезонът, в който такива ястия се приготвят най-лесно.

Можете просто да изпържите набързо едни тиквички. Или пък да забъркате едни яйца. Ако пък традиционният омлет ви е дошъл до гуша, може да си направите фритата. Това пак е омлет, но по италиански, с допълнителни съставки, които да обогатят вкуса му. 

С рецептата, която днес от jenata.blitz.bg ще ви предложим, ще обогатим вкуса на обикновения омлет с тиквички. Деликатна яйчена смес с малко хрупкави тиквички, подправки и лека пикантна нотка на сирене. Перфектната закуска!

Ето и списъка с нужните продукти за приготвянето на тази бърза вкусотия: 

200 гр. тиквички
3 яйца
50 гр. лук

Пиршество за душата: Това е тайната на перфектните кюфтенца от тиквички

80 гр. домати
30 гр. твърдо сирене
5 гр. зехтин

мащерка и смляно индийско орехче
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне: 

Нарежете лука на тънки полумесеци и го запържете в зехтина. Когато омекне, добавете тиквичките, нарязани на тънки филийки. Изпържете добре за 2-3 минути, като през цялото време разбърквате добре. Поръсете с малко сол 

Вкусна паста с нежен сос от тиквички от кулинарното тефтерче на Меган Маркъл

Нарежете доматите, обелете ги, отстранете семките и цялата течност. Сложете ги при тиквичките и лука и пържете за още една минута.

В отделен съд разбъркайте яйцата и добавете към тях настърганото твърдо сирене, сол, черен пипер, индийско орехче и мащерка. Изсипете яйчената смес при зеленчуците.

Такива вкусни тиквички през живота си не сте яли!

Запечете фритатата в предварително загрята на 180 градуса фурна за 10-15 минути.

Омлетът е готов! Нежен и много сочен! Да ви е сладко! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Горещи

Коментирай
4 Коментара
Фритата
преди 4 години

Пиши си го ОМЛЕТ! Ама много трудоемко...

Откажи
Гери
преди 4 години

Ужас! Омлет си е, но не 5 минутен... Толкова дълго и зле написано... От запържва ето на зеленчуците в тиган се озовава е в тава за печене във фурна. Изгубих се!

Откажи
Полина
преди 4 години

Имам въпрос, към писали я статията... Как се пържат, тиквички наБързо???

Откажи
Цоки
преди 4 години

Това го е преписало,невръстно девойче ,явно все още не запозната със кулинарната обработка на споменатите зеленчуци. Всичко това е една връткава,бавна работа ,а ако тиквичките ги ,,запържим за 2 минути ,ще стане яхния а не омлет!

Откажи