Време е за поредна лесна рецепта, която става само за 15 минути. Ще ви разкрием как да направите пилешки гърди с максимално малко съставки. Това ястие става изключително вкусно и е спасител точно в онези моменти, в които нямате време или желание да стоите пред печката.
Толкова нежни и сочни пилешки гърдички през живота си не сте яли
Когато вечер трябва да се направи нещо бързо, лесно и вкусно, то тази рецепта ще ви дойде на помощ и за нула време ще плените всички с вкусно и сочно пилешко.
Ако имате замразено пилешко, препоръчваме да не го размразявате в микровълновата, а да си го извадите от предната вечер.
Гарантираме ви, че всеки, който вкуси от филето, приготвено по този бърз начин, ще ви моли за рецептата и ще иска да я прилага всеки ден.
Уникална вкусотия: Пиле по кралски за 30 минути
Продукти за 2 порции:
1 бр. пилешки гърди
2 с.л. олио
3 с.л. соев сос
всякакви подправки, които харесвате и имате у дома (черен пипер, чесън, ароматни билки)
Ох, че вкусно! Това пиле с авокадо и портокал е толкова сочно и крехко, че направо се топи в устата!
Начин на приготвяне:
Първо започваме с маринатата. Изсипете в една дълбока купа олиото и соевия сос. Може да спрете дотук, но пък феновете на лютото могат да добавят чили сос или пък чесън. Може да сложите и подправки - всички, които харесвате.
Разбъркайте добре сместа.
Сега вече сте готови да вземете размразеното пиле и да го нарежете на хапки. Това ще ви отнеме не повече от 2 минути.
Невероятно вкусни пилешки гърди, които стават само за 1 минута (СНИМКИ)
Сложете тигана върху печката, за да се загрее, докато междувременно сложите месото в соса и не оставите да постои в него около минутка - две.
В оригиналната рецепта, която съм чела, трябва да оставим пилето цяла нощ в маринатата. В началото правех това така, но един ден, поради липса на време, пропуснах тази стъпка и честно казано, не се усеща никаква фундаментална разлика. На този етап отделям вече по не повече от минутка - две за това.
Сложете филето в загретия вече тиган и на средно силен огън запържете пилето за около 4 минути. Разбърквайте го от време на време.
След като сте приключили с този етап от приготвянето на тази вкусна вечеря, може да сложите капака върху тигана и да задушите месцето за 6 минути. Пилето само ще пусне сос, но за всеки случай хвърляйте по едно около, за да не загори. Ако видите, че няма сос или мазнина, просто добавете малко вода
Докато пилето се задушава, може да нарежете салата и воала, вечерята ви е напълно готова.
Пилето винаги става много сочно, мирише приятно и просто се топи в устата. /jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!