Толкова нежни и сочни пилешки гърдички през живота си не сте яли

Толкова нежни и сочни пилешки гърдички през живота си не сте яли

Ястието е изключително подходящо за всички, които следят с какво се хранят и внимават да не развалят фигурата си

Рецептите за ястия с пилешки гърди заемат водещо място в тефтерчето на всяка добра домакиня. Приготвянето им не отнема много време, защото рецептите са изключително прости. А крайният резултат със сигурност ще зарадва цялото семейство. 

Днес от jenata.blitz.bg ще ви предложим една прекрасна рецепта за манджичка с пилешки гърди, която е особено подходяща за всички, които следят с какво се хранят и внимават да не развалят фигурата си.  

Приготвени по този начин, пилешките гърдички стават необичайно нежни и сочни. Сосчето е с гладка кремообразна текстура, нежен вкус и аромат. А сушените на слънце домати и спанакът придават на ястието пикантност и ярки цветове.

Ето и списъка с нужните продукти за приготвянето на тези пилешки гърдички: 

800 гр. (3 броя) филе от пилешки гърди
5 скилидки чесън
2 средни глави лук

400 мл. кокосово мляко (22% масленост)
50 гр. спанак
60 гр. сушени домати

Уникална вкусотия: Пиле по кралски за 30 минути

сол и черен пипер на вкус
2-3 супени лъжици растително масло

Начин на приготвяне: 

Нарежете чесъна на ивици или просто го накълцайте на дребно. Оставете маслото да се отцеди от изсушените домати и ги нарежете на ивици. Лука нарежете на малки кубчета.

Ох, че вкусно! Това пиле с авокадо и портокал е толкова сочно и крехко, че направо се топи в устата!

Измийте и подсушете пилешките гърди с кухненска хартия. Овкусете добре със сол и черен пипер от двете страни. 

Загрейте 2-3 супени лъжици растително масло в тигана и запържете гърдите от двете страни. След като станат готови, го оставете в чиния за известно време.

Сотирайте чесъна в олиото, в което сте пържили месото, до леко златисто.

Невероятно вкусни пилешки гърди, които стават само за 1 минута (СНИМКИ)

Ако след пърженето на пилето мазнината в тигана се е увеличила, трябва да излеете част от нея. Нужни са ви само 2-3 супени лъжици, не повече. Заради излишната мазнина текстурата на соса няма да стане гладка и кремообразна. 

Добавете лука и запържете и него до златисто. 

Поставете изпържените пилешки гърди върху лука и чесъна. Добавете кокосовото мляко и малко сол.  

Покрийте тигана с капак и гответе на възможно най-слаб огън за около 7 минути. Следете температурата, за да не развалите текстурата на соса.  

Тези вкусни пилешки руладини с гъбки се топят в устата, всички вкъщи са луди по тях (СНИМКИ)

Добавете спанака. Най-добре е да използвате бейби спанак, но ако листата, с които разполагате, са по-големи, ги нарежете предварително. След това прибавете изсушените домати и продължете да готвите на слаб огън още 1 минута.

Последният етап на приготвяне е най-краткият, за да се запазят в максимална степен цветът и витамините в спанака. А доматите като цяло са си готови и през това време ще станат по-меки и ще придадат своя вкус на ястието. 

С това сочно пиленце ще затворите устата и на най-големия кулинарен критик! 

Пилешките гърдички са готови! Може да сервирате със спагети или ориз. Да ви е сладко! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай