Рецептите за ястия с пилешки гърди заемат водещо място в тефтерчето на всяка добра домакиня. Приготвянето им не отнема много време, защото рецептите са изключително прости. А крайният резултат със сигурност ще зарадва цялото семейство.
Днес от jenata.blitz.bg ще ви предложим една прекрасна рецепта за манджичка с пилешки гърди, която е особено подходяща за всички, които следят с какво се хранят и внимават да не развалят фигурата си.
Приготвени по този начин, пилешките гърдички стават необичайно нежни и сочни. Сосчето е с гладка кремообразна текстура, нежен вкус и аромат. А сушените на слънце домати и спанакът придават на ястието пикантност и ярки цветове.
Ето и списъка с нужните продукти за приготвянето на тези пилешки гърдички:
800 гр. (3 броя) филе от пилешки гърди
5 скилидки чесън
2 средни глави лук
400 мл. кокосово мляко (22% масленост)
50 гр. спанак
60 гр. сушени домати
Уникална вкусотия: Пиле по кралски за 30 минути
сол и черен пипер на вкус
2-3 супени лъжици растително масло
Начин на приготвяне:
Нарежете чесъна на ивици или просто го накълцайте на дребно. Оставете маслото да се отцеди от изсушените домати и ги нарежете на ивици. Лука нарежете на малки кубчета.
Ох, че вкусно! Това пиле с авокадо и портокал е толкова сочно и крехко, че направо се топи в устата!
Измийте и подсушете пилешките гърди с кухненска хартия. Овкусете добре със сол и черен пипер от двете страни.
Загрейте 2-3 супени лъжици растително масло в тигана и запържете гърдите от двете страни. След като станат готови, го оставете в чиния за известно време.
Сотирайте чесъна в олиото, в което сте пържили месото, до леко златисто.
Невероятно вкусни пилешки гърди, които стават само за 1 минута (СНИМКИ)
Ако след пърженето на пилето мазнината в тигана се е увеличила, трябва да излеете част от нея. Нужни са ви само 2-3 супени лъжици, не повече. Заради излишната мазнина текстурата на соса няма да стане гладка и кремообразна.
Добавете лука и запържете и него до златисто.
Поставете изпържените пилешки гърди върху лука и чесъна. Добавете кокосовото мляко и малко сол.
Покрийте тигана с капак и гответе на възможно най-слаб огън за около 7 минути. Следете температурата, за да не развалите текстурата на соса.
Тези вкусни пилешки руладини с гъбки се топят в устата, всички вкъщи са луди по тях (СНИМКИ)
Добавете спанака. Най-добре е да използвате бейби спанак, но ако листата, с които разполагате, са по-големи, ги нарежете предварително. След това прибавете изсушените домати и продължете да готвите на слаб огън още 1 минута.
Последният етап на приготвяне е най-краткият, за да се запазят в максимална степен цветът и витамините в спанака. А доматите като цяло са си готови и през това време ще станат по-меки и ще придадат своя вкус на ястието.
С това сочно пиленце ще затворите устата и на най-големия кулинарен критик!
Пилешките гърдички са готови! Може да сервирате със спагети или ориз. Да ви е сладко! /jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!