Вкусна закуска за 15 минути, топи се в устата

Цялото ми семейство обожава това ястие, карат ме да им правя допълнително

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/vkusna-zakuska-za-15-minuti-topi-se-v-ustata Jenata.blitz.bg
Вкусна закуска за 15 минути, топи се в устата

Днес бихме искали да ви разкрием една от любимите ни рецепти за закуска. Тя се приготвя буквално за "минути" и винаги се оказва изключително вкусна. 

Агнешко по марокански - пръстите да си оближеш!

Мислехме, че много хора знаят как да приготвят това ястие, но се оказа, че не е така или тези, които знаят, го правят по доста по-различен начин. 

Именно заради това решихме да споделим една от любимите ни рецепти. Гарантираме ви, че няма да останете разочаровани, а всеки вкусил от сутрешното ви хапване, ще ви моли за допълнително. 

Агнешко с мед и провансалски билки - истинско изкушение за сетивата

Продукти:
3 бр. яйца
1 бр. домат
50 гр. шунка/пилешко филе/пушена наденица (с две думи каквото ви е на сърце) 
80 гр. топено сирене
1 стрък магданоз
олио
сол, черен пипер, червен пипер на вкус

Тайна рецепта: Тиквички в бира - няма по-голяма вкусотия от това!

Приготвяне:
Започваме да готвим и първото нещо, което трябва да сторим е да нарежем месцето, което сме избрани. В нашия случай ще използваме пушена наденица, защото според нас има най-добър вкус с нея.


Нарязваме я на кръгчета и я слагаме да се пържи в предварително загрят тиган, в който сме сложили олио. Запържваме наденицата от двете страни, а след това я изваждаме от тигана.


Сега взимате домата и го нарязвате на кръгчета, които ще запържите в същата мазнина, в която сте запържили и наденицата. Така те ще станат още по-ароматни. 


Запържваме доматите леко и от двете страни, може да добавите сол и пипер на вкус. След това отгоре може да наредите кръгчетата наденица или месото, което вие сте си избрали.


Сега разбивате 3 яйца, добавяте сол, черен пипер, червен пипер и подправки, които обичате и ги разбивате добре.


Сега нарязвате топеното сирене на кубченца или поне на сравнително не особено големи парчета.


Сега изсипете яйчената смес към доматите с наденицата и сложете топеното сиренце най-отгоре.


Задушете с капак в тигана за около 5 минутки и сервирайте на масата. Най-отгоре може да добавите зелении - лук, магданоз, копър или каквото обичате вие и семейството ви.

Бон апети! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Горещи