logo

Вкусна закуска за 15 минути, топи се в устата

Вкусна закуска за 15 минути, топи се в устата

Цялото ми семейство обожава това ястие, карат ме да им правя допълнително

Днес бихме искали да ви разкрием една от любимите ни рецепти за закуска. Тя се приготвя буквално за "минути" и винаги се оказва изключително вкусна. 

Агнешко по марокански - пръстите да си оближеш!

Мислехме, че много хора знаят как да приготвят това ястие, но се оказа, че не е така или тези, които знаят, го правят по доста по-различен начин. 

Именно заради това решихме да споделим една от любимите ни рецепти. Гарантираме ви, че няма да останете разочаровани, а всеки вкусил от сутрешното ви хапване, ще ви моли за допълнително. 

Агнешко с мед и провансалски билки - истинско изкушение за сетивата

Продукти:
3 бр. яйца
1 бр. домат
50 гр. шунка/пилешко филе/пушена наденица (с две думи каквото ви е на сърце) 
80 гр. топено сирене
1 стрък магданоз
олио
сол, черен пипер, червен пипер на вкус

Тайна рецепта: Тиквички в бира - няма по-голяма вкусотия от това!

Приготвяне:
Започваме да готвим и първото нещо, което трябва да сторим е да нарежем месцето, което сме избрани. В нашия случай ще използваме пушена наденица, защото според нас има най-добър вкус с нея.


Нарязваме я на кръгчета и я слагаме да се пържи в предварително загрят тиган, в който сме сложили олио. Запържваме наденицата от двете страни, а след това я изваждаме от тигана.


Сега взимате домата и го нарязвате на кръгчета, които ще запържите в същата мазнина, в която сте запържили и наденицата. Така те ще станат още по-ароматни. 


Запържваме доматите леко и от двете страни, може да добавите сол и пипер на вкус. След това отгоре може да наредите кръгчетата наденица или месото, което вие сте си избрали.


Сега разбивате 3 яйца, добавяте сол, черен пипер, червен пипер и подправки, които обичате и ги разбивате добре.


Сега нарязвате топеното сирене на кубченца или поне на сравнително не особено големи парчета.


Сега изсипете яйчената смес към доматите с наденицата и сложете топеното сиренце най-отгоре.


Задушете с капак в тигана за около 5 минутки и сервирайте на масата. Най-отгоре може да добавите зелении - лук, магданоз, копър или каквото обичате вие и семейството ви.

Бон апети! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!