Стара рецепта от тефтерчето на баба за най-сочния ябълков пай

Стара рецепта от тефтерчето на баба за най-сочния ябълков пай

Рецептата за сладкиша е елементарна, много бърза и е по силите и на начинаещ кулинар

Хапва ви се нещо сладичко и изключително вкусно? От jenata.blitz.bg ви предлагаме да си направите този сочен ябълков пай по стара рецепта от тефтерчето на баба. 

За приготвянето му не се нуждаете от кой знае какви специални неща и най-вероятно имате всички съставки в кухнята си.

Рецептата за сладкиша е елементарна, много бърза и е по силите и на начинаещ кулинар. Най-много време ще ви отнеме настъргването на ябълките. Всичко останало е изключително лесно! 

Дори и за първи път да сте решили да изпробвате кулинарните си умения, ви гарантираме, че накрая ще имате перфектния сладкиш за всеки ден. 

Ето от какво се нуждаете, за да си приготвите това сочно изкушение с ябълки: 

2 чаши брашно
2 чаши грис
1 бакпулвер

Това е най-вкусната торта за всички времена, а рецептата е…

1 чаша захар
1 ванилова захар

За плънката:

1-1,5 кг ябълки
1 ванилова захар
канела 

чаша захар
150 гр. масло

Начин на приготвяне: 

Смесете брашното и бакпулвера, след което добавете гриса. Разделете всичко на три равни части.

Настърганите ябълки смесете със захарта, ваниловата захар и канелата и разделете на две равни части.

Загрейте фурната на 180ºC.

С вкус на детство: Много стара рецепта за фунийки

Намаслете тавата и започнете реденето. Изравнете с лъжица първия слой сухи съставки, след което добавете половината от ябълките. Притиснете малко с лъжица, след което изсипете втория слой сухи съставки.

Заравнете добре и добавете останалите ябълки, натиснете ги малко с лъжица, след което изсипете третия слой сухи съставки.

Настържете маслото върху сладкиша и печете около 45 минути.

Това е всичко! Да ви е сладко! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

Коментирай