Такава чудна пилешка супичка през живота си не бях яла

С нея можете бързо да възстановите отслабения си организъм и да преборите болестите

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/takava-chudna-pileshka-supichka-prez-zhivota-si-ne-byakh-yala Jenata.blitz.bg
Такава чудна пилешка супичка през живота си не бях яла

Пилешката супа е вкусна и изключително полезна. Тя е не само отлична възможност да зарадвате всички вкъщи с нещо вкусно, но и верен помощник в спешни ситуации. С нея можете бързо да възстановите отслабения си организъм и да преборите болестите. 

Всяка национална кухня разполага със собствени рецепти за приготвянето на пилешка супа. Днес от jenata.blitz.bg  ще ви предложим една малко по-необикновена, от далечна Азия.

Приготвянето й е изключително лесно, а крайният резултат - гъста и ароматна пилешка супичка, към която никой от семейството ви няма да остане безразличен. 

Ето списъка с нужните продукти за приготвянето на тази вкусна азиатска пилешка супа: 

6 бр. пилешки бутчета (само долната част)
2 глави лук 
1 люта чушка

1 суп. лъжица нарязана маринована чушка Халапеньо
3 скилидки чесън 
2 ч. лъжички смлян кимион  

Когато ми се дояде нещо вкусно, винаги си приготвям тази супа!

1 суп. лъжица пшенично брашно 
1 л. пилешки бульон
400 гр. бял консервиран боб  

100 гр. консервирана царевица 
100 гр. твърдо сирене 
сол на вкус

Начин на приготвяне: 

Нарежете месото на малки парченца. В тенджера на силен огън загрейте 2 супени лъжици растително масло. Запържете месото до златисто кафяво (около 5 минути). След това го прехвърлете в чиния.

Не изсипвайте цялото количество месо в тенджерата. Първо изпържете една част и след това - другата. 

Едва ли някога сте опитвали толкова вкусна царевична супа, а приготвянето й е като детска игра

Чесънът, лукът и чушката пасирайте с блендер на много дребно. Изсипете в тенджерата и запържете на среден огън за около 3-4 минути, като не спирате да бъркате. Прибавете кимиона, след една минута - брашното. Не спирайте да бъркате. 

След това постепенно излейте бульона и изчакайте да заври. Посолете на вкус. 

Толкова вкусна гъбена супичка през живота си не сте яли!

Прибавете месото, боба и царевицата. Оставете да поври на умерен огън 10 минути. Ястието е готово!

Преди да сервирате, отгоре може да настържете малко сиренце. Добър апетит! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Горещи

Коментирай
2 Коментара
Ани
преди 4 години

Не бих я приготвила с тези продукти

Откажи
Никой
преди 4 години

То само на супа не прилича

Откажи