Чудите се отново каква вкусотия да сготвите, но ви се иска да разчупите клишето? Днес имаме едно специално предложение за вас!
Ако все още не сте приготвяли баница с кисело зеле и праз, сега е най-подходящото време да поправите тази грешка. В tami.bg попаднахме на една чудесна изпробвана рецепта, чийто резултат ще ви изненада приятно.
Сигурни сме, че ще допадне както на вас, така и на вашите близки. Вкусна, ухаеща и топяща се в устата.
Естествено, може да я направите и с готови кори, но ако имате достатъчно време, пригответе ги сами и ще видите разликата.
Необходими продукти:
За корите
250 гр. брашно
2 суп. л. олио
1/2 ч. л. сол
Баница с кисело зеле и пиле: Който не я е пробвал е сгрешил
100 гр. вода
За плънката
600 гр. кисело зеле
3 бр. праз лук
50 мл. олио
сол, черен пипер и червен пипер
Начин на приготвяне:
От брашното, водата, олиото и солта замесете тесто. От него разточете 4-5 тънки кори, от които едната да е по голяма и дебела. Оставете да поизпръхнат без да изсъхват.
Зелето за плънката се нарязва на тънки ивици, праза се нарязва на ситно. Запържете праза в загрятата мазнина, след това прибавете зелето и гответе до омекването им. Подправете със сол, черен и червен пипер.
Сиромашка баница без кори, правя я по тайна мамина рецепта
В намазнена тавичка се слагате първо по-голямата кора, която наберете равномерно, за да се помести в тавичката. Намазвате кората на места с олио, и разпределяте равномерно от плънката. Така процедирате и с останалите 3-4 кори.
Печете на 180 градуса докато баницата стане златиста. След като я извадите от фурната я напръскайите с вода и я завийте с кърпа, за да се задуши и омекне. Поднесете баницата с кисело зеле и праз топла. По същия начин се приготвя и с прясно зеле.
Да ви е сладко!
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!