На всеки празник сякаш задължително е на трапезата да има и баница. За други пък тази вкусотия е любима закуска за почивните дни.
Вкусотия: Всеки трябва да знае как се приготвя баница за мързеливци
Но ако традиционната баница ви е омръзнала, то сега от jenata.blitz.bg имаме уникално предложение.
Направете – баница с кисело зеле! Да, точно така – звучи странно, но е безумно вкусна. А да отбележим – в нея има и пилешко месо.
Знайте, че който не е пробвал тази баница с кисело зеле и месо е сгрешил!
Съставки за баница с кисело зеле и пиле:
Бутер тесто - 1 пакет
Кисело зеле - 500гр
Пилешко филе - 200гр
Лук - 150гр
Черен пипер - На вкус
Захар - На вкус
Сол на вкус
Кимион - 3 гр
Доматено пюре - 2 с.л.
Чесън - 1 скилидка
Яйце - 5 броя
Разбито яйце - 1 бр.
Метод на готвене за баница с кисело зеле и пиле:
Загрейте в тенджера 2 с.л. растително масло, сложете кимион и ситно нарязан лук. Запържете за няколко минути, след това добавете доматено пюре и запържете за 2 минути.
Добавете зелето със саламурата и оставете да къкри, като разбърквате, докато зелето омекне (ако е кисело, добавете захар). Важно е в края на задушаването да няма вода в зелето.
Пилешкото месо се нарязва на ситно и се запържва със скилидка чесън за 2 минути. След това добавете малко вода и, като затворите капака, задушете на слаб огън за 3-4 минути. След това изпарете цялата вода, като разбърквате.
Сиромашка баница без кори, правя я по тайна мамина рецепта
Сварете яйцата за 7 минути след като заврат, обелете и намачкайте на каша с вилица. Смесете яйцата и пилето.
Разточете един лист тесто върху пергамент и го поставете във форма или върху лист за печене, поставете пълнежа върху него: първо пиле и яйце, след това зеле отгоре. Покрийте с втори блат и запечатайте краищата.
Направете 2-3 дупки с вилица, за да излезе парата. Намажете с яйце и сложете във фурната, предварително загрята на 160 градуса, за 20 минути. Който не е пробвал тази баница с кисело зеле е сгрешил!
Добър апетит от jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!