Баница с кисело зеле и пиле: Който не я е пробвал е сгрешил

Да, традиционната рецепта е вкусна, но тази вариация е просто невероятна

https://jenata.blitz.bg/relaks/banica-s-kiselo-zele-i-pile-koito-ne-ya-e-probval-e-sgresil Jenata.blitz.bg
Баница с кисело зеле и пиле: Който не я е пробвал е сгрешил

На всеки празник сякаш задължително е на трапезата да има и баница. За други пък тази вкусотия е любима закуска за почивните дни.

Вкусотия: Всеки трябва да знае как се приготвя баница за мързеливци

Но ако традиционната баница ви е омръзнала, то сега от jenata.blitz.bg имаме уникално предложение.

Направете – баница с кисело зеле! Да, точно така – звучи странно, но е безумно вкусна. А да отбележим – в нея има и пилешко месо.

Знайте, че който не е пробвал тази баница с кисело зеле и месо е сгрешил!

Съставки за баница с кисело зеле и пиле:
Бутер тесто - 1 пакет
Кисело зеле - 500гр
Пилешко филе - 200гр
Лук - 150гр
Черен пипер - На вкус
Захар - На вкус
Сол на вкус
Кимион - 3 гр 
Доматено пюре - 2 с.л.
Чесън - 1 скилидка
Яйце - 5 броя 
Разбито яйце - 1 бр.

Метод на готвене за баница с кисело зеле и пиле:
Загрейте в тенджера 2 с.л. растително масло, сложете кимион и ситно нарязан лук. Запържете за няколко минути, след това добавете доматено пюре и запържете за 2 минути. 

Добавете зелето със саламурата и оставете да къкри, като разбърквате, докато зелето омекне (ако е кисело, добавете захар). Важно е в края на задушаването да няма вода в зелето. 

Пилешкото месо се нарязва на ситно и се запържва със скилидка чесън за 2 минути. След това добавете малко вода и, като затворите капака, задушете на слаб огън за 3-4 минути. След това изпарете цялата вода, като разбърквате. 

Сиромашка баница без кори, правя я по тайна мамина рецепта

Сварете яйцата за 7 минути след като заврат, обелете и намачкайте на каша с вилица. Смесете яйцата и пилето. 

Разточете един лист тесто върху пергамент и го поставете във форма или върху лист за печене, поставете пълнежа върху него: първо пиле и яйце, след това зеле отгоре. Покрийте с втори блат и запечатайте краищата. 

Направете 2-3 дупки с вилица, за да излезе парата. Намажете с яйце и сложете във фурната, предварително загрята на 160 градуса, за 20 минути. Който не е пробвал тази баница с кисело зеле е сгрешил!

Добър апетит от jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Горещи

Коментирай