Вкусна паста с нежен сос от тиквички от кулинарното тефтерче на Меган Маркъл

Вкусна паста с нежен сос от тиквички от кулинарното тефтерче на Меган Маркъл

Принц Хари е истински късметлия и със сигурност много мъже му завиждат. Синът на принцеса Даяна си взе за съпруга истинска американска красавица, холивудска звезда и очарователна жена. А ако знаеха колко хубаво готви съпругата му, щяха да му завиждат още повече! 

В Кенсингтънския дворец Хари и Меган са заобиколени от готвачи, които са способни на истински чудеса в кухнята. Но американката обича да домакинства и да глези любимия си с изтънчени блюда. 

В кулинарното тефтерче на херцогинята има куп рецепти, които е приготвяла още от времето, когато бе звезда в Холивуд и се налагаше да изглежда умопомрачително в провокативните си тоалети. Именно затова всичките й ястия са много полезни и питателни. 

паста болоньезе с кабачками

Запазена марка на младата херцогиня са спагетите болонезе с тиквички. Ако готвите тиквичките на слаб огън в продължение на 4 часа, ще се получи нещо вълшебно! Те ще се превърнат в кремообразен сос, който е много подходящ за пастата. Той е нежен, ароматен и подобрява значително вкуса на ястието. Така поне смята Меган Маркъл. 

Ето я и рецептата:

Необходими продукти: 

340 гр. паста Ригатони 

5 бр. тиквички (средна големина)

половин чаша вода

1 чаша настърган пармезан

сок от половин лимон

1 глава лук

1 кубче бульон

1 супена лъжица зехтин

щипка чили пипер и сол

Начин на приготвяне:

Налейте зехтина в тенджера и го подгрейте на слаб огън. 

меган маркл и гарри

Нарежете лука на дребно и го запържете в загрятата мазнина. 

паста ригатони

Настържете тиквичките, добавете ги към лука заедно с водата, купчето бульон и подправките. 

меган маркл актриса

Варете зеленчуците на слаб огън в продължение на няколко часа. Разбърквайте често, докато тиквичките не омекнат напълно. Ако разполагате с мултикукър, може да го използвате, за да се получат нещата по-бързо. 

паста ригатони с пармезаном

Към готовия сос добавете лимоновия сос, пармезана и чилито. 

паста болоньезе с кабачками

В отделна тенджера сварете пастата в подсолена вода. Излейте водата и залейте горещата паста със соса. Готовото ястие можете да украсите с босилек.

паста ригатони

При термична обработка пастата Ригатони не се разварява и не губи формата си, затова не е нужно след това да я измивате с вода. Тя се смята за един от основните продукти на средиземноморската диета и именно с това си е спечелила любовта на Меган Маркъл.  /jenata.blitz.bg

 

 

 

Коментирай

Аврора

Аврора 02.09.2018 22:12

Тиквички да се варят "няколко часа"?!?!?!?!?!?! Е, вие надминахте себе си! Настърганите тиквички се сваряват за около 5 мин, за 15 мин. стават на каша без ни един витамин или минерал, а за часове ... Снимките нямат нищо общо с рецептата ...

Кулинарката

Кулинарката 02.09.2018 22:32

Да живеят рекламните агенти!

готвач

готвач 03.09.2018 9:51

След няколко часа от всеки зеленчук става маджун. И на тиквички не се слага босилек, а копър! Това горе са цукини, не тиквички ... А 340 гр. паста са доза за четири порции и пет тиквички правят сос за десет порции ... ако не станат на маджун ... Глупости, както винаги!

priboy

priboy 03.09.2018 16:33

"Варете зеленчуците на слаб огън в продължение на няколко часа" - Настъргани тиквички и лук да ги вариш няколко часа за да им заминат всички минерали и витамини, това наистина е малоумно.