Такава вкусна супа с топчета през живота си не сте яли

Приготвена по този начин, супата става гъста и засищаща и е идеална за студения сезон

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/takava-vkusna-supa-s-topcheta-prez-zhivota-si-ne-ste-yali Jenata.blitz.bg
Такава вкусна супа с топчета през живота си не сте яли

Супата топчета е традиционно българско ястие, любимо на малки и големи!

Наборът от основни продукти за приготвянето й е изключително прост: кайма за топчетата, лук и моркови. Всяка домакиня обаче добавя своята тайна съставка, с които супата става още по-вкусно.

От jenata.blitz.bg сме убедени, че знаете много начини, по които да приготвите това традиционно ястие. Въпреки това предлагаме на вашето внимание една малко по-необикновена рецепта.

В нея топчетата са от два вида месо - свинско и пуешко. И съдържа огромно разнообразие от зеленчуци: тиквички, броколи, моркови, картофи, сушени домати и зелен грах. Най-необичайният компонент в тази зеленчукова супа с топчета обаче е застройката от песто. 

Съседката от години ми иска  рецептата за тази супа с 5 съставки, не сте яли по-вкусна

Приготвена по този начин, супата става гъста и засищаща и е идеална за студения сезон. Това първо ястие може да замени цялото хранене. Подходяща е и за обилна вечеря.

Ето от какво се нуждаете, за да си приготвите тази вкусотия:

Списък с продукти за 4 порции:

  • 250 гр. постно свинско месо 
  • 250 гр. пуешко филе  
  • 1 глава лук 
  • 2 скилидки чесън  
  • 3 картофа 
  • 1 морков
  • 150 гр. тиквички 
  • 100 гр. броколи  
  • 100 гр. замразен грах 
  • 4-5 стръка босилек –
  • 1 суп. л. лимонов сок 
  • 8 суп. л. зехтин 
  • 4-6 бр. сушени домати 
  • сол
  • прясно смлян черен пипер 

Начин на приготвяне:

Подсушете свинското и пуешкото месо с кухненска хартия и го нарежете на малки парчета. Нарежете лука на малки кубчета. Смелете месото с една скилидка чесън и половината от нарязания лук с месомелачка.

Шеф готвач разкри формулата на перфектната супа за зимата

Подправете каймата със сол и черен пипер и разбъркайте добре. От нея оформете малки кюфтенца с големината на орех и ги подредете в чиния. Покрийте със стреч фолио и ги сложете в хладилника за 10 минути.

Нарежете морковите, картофите и тиквичките на малки кубчета (5 мм). Разделете броколите на малки розички. Нарежете сушените домати на тънки филийки. 

Пригответе соса песто. Отделете листата на босилека от стеблата и ги сложете в блендера. Добавете чесъна, лимоновия сок и шест лъжици зехтин. Овкусете със сол и черен пипер и пасирайте до гладкост. 

В тенджера с дебело дъно загрейте две супени лъжици зехтин. Запържете останалия лук, докато стане прозрачен (около 3 минути). Добавете морковите и картофите и гответе още 5 минути. Разбъркайте зеленчуците няколко пъти.

Приготвиш ли веднъж супата топчета с тази съставка, ще повториш

Налейте 2 литра гореща вода, сложете сол и оставете да заври. 

Към врящите зеленчуци добавете кюфтенцата и оставете да заври отново. Покрийте тенджерата с капака, намалете котлона и гответе още 15 минути. След като времето изтече, добавете броколите, тиквичките и зеления грах и продължете да готвите още 5-6 минути.

Добавете пестото, разбъркайте и отстранете от огъня.

Разпределете супата в купички, добавете резенчета сушени домати във всяка купичка и сервирайте веднага. Да ви е сладко! /jenata.blitz.bg

 

 

 

 

 

Горещи

Коментирай