Приготвиш ли веднъж супата топчета с тази съставка, ще повториш

Приготвиш ли веднъж супата топчета с тази съставка, ще повториш

Вкусът е различен от това, което сте свикнали да свързвате с това ястие

Супата топчета е бърза рецепта, в която не трябват кой знае какви продукти. Едно време много хора са яли от нея в някои столове и са я усещали по различен начин.

Рецепта от тефтера: Пълнените чушки на баба стават най-вкусни с тази тайна съставка

Оказва се, че това е заради тайна на домакинките, която сега ще ви разкрием. Получава се по-бистър бульон, защото продуктите се влагат в самата кайма. Има много свежест.

Супа топчета с лимон се готви по-бързо и с ограничен набор от продукти, но за сметка на това е много интересна. Вкусът е различен от това, което сте свикнали да свързвате със супа топчета.

Има и още една тайна съставка, която прави вкуса й уникален.

Причината е наличието на лимон, както и добавянето на копър в самата кайма

Другият трик е, че топчетата трябва да се направят по-големи. Малко или много като сватбарски кюфтенца. После слагаме по 3-4 топчета в една порция. Ние я правим с телешка кайма, но може да използвате свинска или смес. При свинската кайма обаче топчетата се стопяват и смаляват наполовина, пише 7kefa.com.

Какви са необходимите съставки?

  • 600 грама телешка кайма
  • Лук – 1 глава
  • 50 грама ориз
  • По 1/3 връзка копър и магданоз
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 50 грама масло
  • 2 яйца
  • 2 литра зеленчуков бульон, може и вода
  • 4 супени лъжици сок от лимон
  • 2 супени лъжици брашно за овалване
  • Черен пипер и сол

Стъпки за приготвяне?

Смесвате каймата с ориза, копъра, магданоза, наситнения лук и зехтина. Подправяте още с черен пипер и сол. Омесва се и се оформя на по-големи топчета. Слагате брашното в чиния и овалвате топчетата.  Налейте течността в тенджера, сложете масло и още малко сол и черен пипер. Оставете да заври, добавят от Matekitchen.

След това добавете топчетата постепенно, слагайки по няколко. Така няма да се свали температурата. След това намалявате силата на котлона и слагате капак. Трябва да се готви около половин час, до сваряване на ориза и месото.

Междувременно си разбийте яйцата с лимоновия сок в една купа. Добавете в нея един черпак от горещата течност, за да изравните температурата. Изсипете течността от купата постепенно в тенджерата. Веднага след това я свалете от котлона и сте готови.

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай