Шеф готвач от Великобритания разкри формулата на перфектната супа, пише Daily Mirror.
Фил Бианчи - готвач, кулинарен експерт и основател на The Gift of Oil, заявява, че да си направиш вкусна и сгряваща супа не е никак трудно. Тайната е в нея винаги да присъстват три ключови елемента - бульон, зеленчуци и някакъв млечен продукт.
"Ако имате тези три ключови съставки, независимо от вариацията, гарантирано ще получите хубава наситена супа", казва Бианчи.
Експертът призова домакините да не се ограничава до готовите рецепти, а да проявят въображение в процеса на готвене и да експериментират с различни комбинации от продукти.
Бианчи споделя и своята рецепта, по която британците са луди в студените месеци. "Тя е идеална за студен зимен ден и най-вероятно вече имате тези съставки у дома", казва той.
Ето я и тайната му рецепта за неустоима супа:
- 1 супена лъжица зехтин
- 1 глава лук, нарязана на кубчета
- 2 големи моркова, нарязани на кубчета
- 1 скилидка чесън, смачкана
- 650 гр. замразен грах
- 225 гр. картофи, нарязани на кубчета
- 2 халби зеленчуков бульон
- меко сирене или сметана
- сол и черен пипер
Той препоръчва зеленчуците първо да се запържат в тиган с растително олио, а след това, когато омекнат, да се добави бульонът.
Когато започне да ври, трябва да оставите сместа малко да се охлади и да пасирате всичко в блендер. След това супата трябва отново да се подгрее и към готовото ястие да се добави малко зехтин или сметана. /jenata.blitz.bg