Тези кюфтенца на фурна свършват за минути

Особено ако ги поднесете, гарнирани с любимото на всички сосче

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/tezi-kyuftentsa-na-furna-svrshvat-za-minuti Jenata.blitz.bg
Тези кюфтенца на фурна свършват за минути

Някои хора са убедени, че колкото по-елементарно е приготвено едно ястие, толкова по-малка е вероятността да впечатли с вкуса си. Това твърдение е вярно, но само отчасти.

Една най-обикновена каша може да бъде подправена с масло и сол и да се превърне в неустоимо вкусна закуска. Същото се отнася и за кюфтетата. Приготвени по рецептата, която днес от jenata.blitz.bg ще ви предложим, те ще бъдат една от най-неустоимите вкусотии, които сте опитвали. 

Сервират се топли и свършват за минути. Особено ако ги поднесете, гарнирани с любимото на всички сосче. 

Ето и списъка с нужните продукти за тези кюфтенца с яйце на фурна: 

800 гр. свинско месо (може да добавите и малко говеждо)
5 яйца
100 мл. вода

2 скилидки чесън
1 глава лук
2 суп. л. соев сос

Кюфтенца на фурна по турска рецепта - уникална вкусотия!

2 суп. л. галета
5-6 пера зелен лук
сол, черен пипер и подправки на вкус

Начин на приготвяне: 

Каймата, от която ще правим кюфтенцата, трябва да е качествена, затова е най-добре да си я приготвите вкъщи. Ако не разполагате с машинка за месо, може да помолите продавача в магазина да смели на място месото, което сте избрали. 

Та, започваме с каймата. Смелете необходимото количество месо с месомелачка и добавете чесъна, който трябва предварително да се намачка с преса. Настържете лука на средно ренде и го добавете към каймата. Омесете добре. 

Без олио и висене над тигана: Тези вкусни кюфтета се правят сякаш сами

Добавете соевия сос, след това солта, черния пипер и водата и отново омесете. 

Накълцайте перата на зеления лук и го прибавете към каймата. Добавете и галетата и отново омесете добре. 

Оформете кюфтетата във формата на лодка. Във всяко кюфте направете кладенче (за целта може да използвате дъното на чаша). 

Подредете кюфтетата в намазана с растително олио тавичка и печете за около половин час на 190 градуса. Пет минути преди да станат готови, сложете в кладенчетата по едно яйце. 

Тези картофени кюфтенца се топят в устата, всички ги обожават

Ястието е готово! Да ви е сладко! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Горещи

Коментирай