Искате да поглезите любимите си хора с вкусна вечеря? Изненадайте ги с това вкусно пилешко филе с крема сирене и бекон!
Ястието не изисква сложни операции и с него може да се справи дори начинаеща домакиня!
Може да се сервира както самостоятелно, така и с някаква гарнитура, за да бъде вечерята по-стабилна. Приготвя се много бързо и е изключително подходящо, ако ви се хапва нещо вкусно, а не разполагате с много време.
А външният му вид го прави достойна украса за всяка празнична трапеза.
Ето от какво се нуждаете, за да си приготвите тази изискана вкусотия:
4 филета от пилешки гърди (около 500 гр.)
4 тънки резена бекон или пушени гърди
120 гр. крема сирене
Всички полудяха по пилешките ми филенца, топят се в устата
120 гр. сирене чедър
1 супена лъжица зехтин
1 супена лъжица краве масло
1 чаена лъжица чесън на прах
1/2 чаена лъжица червен пипер
1/2 чаена лъжица сушен копър
магданоз и зелен лук
сол и прясно смлян черен пипер
Hачин на приготвяне:
Загрейте фурната до 200°C. Намаслете леко керамичен съд за печене с размери 25x35 см.
Разрежете пилешкото месо и го отворете. Покрийте го със стреч фолио и леко го начукайте, за да получите равномерно филе с дебелина 7–8 мм. Подправете със сол, черен пипер, 1/2 чаена лъжичка чесън на прах и червен пипер.
Няма наяждане с това сочно пилешко филе на фурна
Нарежете бекона на ситно. Загрейте тиган на среден огън и го запържете до хрупкавост. Прехвърлете го върху кухненска хартия с помощта на решетъчна лъжица, като внимавате мазнината да остане в тигана.
Добавете зехтина и маслото в тигана и запържете филето до златистокафяво, по 2-3 минути от всяка страна. След това го прехвърлете във формата за печене.
Смесете сиренето крема, останалия чесън на прах и сухия копър и разбъркайте добре. Върху всяко филе сложете по 2 супени лъжици и загладете повърхността. Отгоре поръсете с половината от запържения бекон.
Настържете чедъра на ренде и поръсете филето. Сложете формата за печене във фурната и печете 15 минути.
След като времето изтече, извадете ястието и го поръсете с останалия бекон, нарязан на ситно магданоз и зелен лук и сервирайте веднага. Добър апетит! /jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!