Такова сочно и вкусно пилешко филе през живота си не сте яли!

Ястието не изисква сложни операции и с него може да се справи дори начинаеща домакиня

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/takova-socno-i-vkusno-pilesko-file-prez-zivota-si-ne-ste-yali Jenata.blitz.bg
Такова сочно и вкусно пилешко филе през живота си не сте яли!

Искате да поглезите любимите си хора с вкусна вечеря? Изненадайте ги с това вкусно пилешко филе с крема сирене и бекон!

Ястието не изисква сложни операции и с него може да се справи дори начинаеща домакиня!

Може да се сервира както самостоятелно, така и с някаква гарнитура, за да бъде вечерята по-стабилна. Приготвя се много бързо и е изключително подходящо, ако ви се хапва нещо вкусно, а не разполагате с много време. 

А външният му вид го прави достойна украса за всяка празнична трапеза. 

Ето от какво се нуждаете, за да си приготвите тази изискана вкусотия: 

4 филета от пилешки гърди (около 500 гр.)
4 тънки резена бекон или пушени гърди
120 гр. крема сирене

Всички полудяха по пилешките ми филенца, топят се в устата

120 гр. сирене чедър
1 супена лъжица зехтин
1 супена лъжица краве масло

1 чаена лъжица чесън на прах
1/2 чаена лъжица червен пипер
1/2 чаена лъжица сушен копър

магданоз и зелен лук 
сол и прясно смлян черен пипер

Hачин на приготвяне: 

Загрейте фурната до 200°C. Намаслете леко керамичен съд за печене с размери 25x35 см.  

Разрежете пилешкото месо и го отворете. Покрийте го със стреч фолио и леко го начукайте, за да получите равномерно филе с дебелина 7–8 мм. Подправете със сол, черен пипер, 1/2 чаена лъжичка чесън на прах и червен пипер.

Няма наяждане с това сочно пилешко филе на фурна

Нарежете бекона на ситно. Загрейте тиган на среден огън и го запържете до хрупкавост. Прехвърлете го върху кухненска хартия с помощта на решетъчна лъжица, като внимавате мазнината да остане в тигана. 

Добавете зехтина и маслото в тигана и запържете филето до златистокафяво, по 2-3 минути от всяка страна. След това го прехвърлете във формата за печене.

Смесете сиренето крема, останалия чесън на прах и сухия копър и разбъркайте добре. Върху всяко филе сложете по 2 супени лъжици и загладете повърхността. Отгоре поръсете с половината от запържения бекон. 

Настържете чедъра на ренде и поръсете филето. Сложете формата за печене във фурната и печете 15 минути.

След като времето изтече, извадете ястието и го поръсете с останалия бекон, нарязан на ситно магданоз и зелен лук и сервирайте веднага. Добър апетит! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Горещи

Коментирай
2 Коментара
Хую
преди 1 година

ЛАПНЕТЕ МИ ХУЯ ЗА ДЕСЕРТ , накрая !!!

Откажи
Хую
преди 1 година

ЛАПНЕТЕ МИ ХУЯ ЗА ДЕСЕРТ , накрая !!!

Откажи